Δωρεά στο ΕΣΥ συσκευών υψηλής ροής οξυγόνου από τα ΕΛΠΕ

Ο νέος εξοπλισμός παρέχει τη δυνατότητα μετατροπής απλών κλινών σε κλίνες ΜΑΦ

30 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Νέα δωρεά για την προμήθεια και εγκατάσταση 50 υπερσύγχρονων συσκευών υψηλής ροής οξυγόνου ανακοίνωσε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο νέος εξοπλισμός παρέχει τη δυνατότητα μετατροπής απλών κλινών σε κλίνες ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση των ΜΕΘ, αφού με τη χρήση τους αποφεύγεται -σε μεγάλο βαθμό- η διασωλήνωση των ασθενών. Επιπλέον, οι συσκευές είναι φορητές, γεγονός που επιτρέπει τη μεταφορά και χρήση τους ακόμη και σε διαφορετικά νοσοκομεία, εάν αυτό απαιτηθεί λόγω των συνθηκών. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύονται οι νοσηλευτικές υποδομές και η δυναμικότητα του ΕΣΥ.

Σημαντικός αριθμός των συσκευών θα εγκατασταθεί άμεσα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος και Γ.Παπανικολάου.

Οι πρώτες συσκευές θεραπείας υψηλής ροής οξυγόνου παραδόθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, παρουσία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη και του διοικητή του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη, ενώ τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια εκπροσώπησε ο Θανάσης Πασπαλιάρης, διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την παράδοση του εξοπλισμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε: «Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας θέλω να ευχαριστήσω τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια για την καίρια συμβολή του στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Από το ξεκίνημα της πανδημίας τα ΕΛΠΕ αποτέλεσαν έναν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην ασύμμετρη απειλή του κορονοϊού. Μέσα από τη σταθερή συνεισφορά τους, τα ΕΛΠΕ αποδεικνύουν όχι μόνο τον ρόλο τους ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, αλλά και τα σημαντικά οφέλη που δημιουργούνται για τη χώρα, όταν Πολιτεία, κοινωνία και επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους».

Ο κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σημείωσε κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού: «Οι συσκευές που δωρίζει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια αποτελούν μια πολύτιμη ανάσα για τα νοσοκομεία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να μειώσουμε την πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Όμιλο, αλλά και τους ανθρώπους του, οι οποίοι ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε ανάγκη που έχει παρουσιαστεί στα νοσοκομεία της πόλης μας».

O διοικητής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, κ. Παναγιώτης Παντελιάδης επεσήμανε τη σταθερή στήριξη του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια προς το νοσοκομείο, αναφέροντας πως: «Από την πρώτη στιγμή αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια βρέθηκε δίπλα μας, με κάθε δυνατό τρόπο. Το ίδιο κάνει και πάλι, προσφέροντας σημαντικό εξοπλισμό για την αποσυμφόρηση και των ΜΕΘ. Σήμερα, τη στιγμή που δίνουμε την πιο κρίσιμη μάχη, η δωρεά των ΕΛΠΕ εκτός από την ενίσχυση που παρέχει στο ΑΧΕΠΑ και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έχει και έναν σημαντικό συμβολισμό: στη μάχη ενάντια στην πανδημία δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές».

Στο πλαίσιο της νέας δωρεάς, ο κ. Θανάσης Πασπαλιάρης, Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Με στόχο να συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση των ΜΕΘ και να θωρακίσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήσαμε μια νέα δωρεά υπερσύγχρονων συσκευών θεραπείας. Από την πρώτη στιγμή, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια δήλωσε “παρών” στη μάχη κατά της πανδημίας. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μέχρι η τεράστια αυτή απειλή να αποτελέσει παρελθόν. Είναι μια δέσμευση που πηγάζει από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως υπεύθυνος εταίρος, για την κοινωνία και την Πολιτεία. Μια δέσμευση στην οποία η Θεσσαλονίκη κατέχει κεντρική θέση».

Όπως σημειώνουν τα ΕΛΠΕ, οι δωρεές κατά της Covid-19 υπερβαίνουν τα 8.000.000 ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα, τον τελευταίο χρόνο από τα οποία τα 2 εκατ. σε νοσοκομεία και φορείς της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024