Δύο τραυματίες στο εργοστάσιο ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ

Έξι οχήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούν

21 Μαρτίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Παραμένει άγνωστη η αιτία της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στις τρεισήμισι το μεσημέρι της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Δυστυχώς κατά την προσπάθεια κατάσβεσης είχαμε δύο τραυματίες με τον ένα εξ αυτών να είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ευάγγελος Σιακανδάρης, ο οποίος έχει πάθει εγκαύματα και ένας εργαζόμενος, οι οποίοι και πρέπει να πρόστρεξαν στην προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβεστικά οχήματα, που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Τα έφλεκτα υλικά όμως του εργοστασίου κάνουν πολύ δύσκολη την προσπάθεια. Ο μεγάλος καπνός που εκλύεται στην ατμόσφαιρα και η φύση των υλικών έχουν δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή και οι κάτοικοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Η έκταση που έχει λάβει η φωτιά και η δυσκολία κατάσβεσής της από τις υπάρχουσες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οδήγησαν στην ενίσχυση των δυνάμεων με μονάδες από την Θήβα και την Χαλκίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024