ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Γράφει ο Δημήτρης Μήτρου

22 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

  • Στην τελική ευθεία, η διαμόρφωση του κόμβου προς Αιδηψό, του περιφερειακού δρόμου της Λουτρόπολης και συνεπώς η χρήση του. Έτσι θα ανακουφιστεί κυκλοφοριακά, ιδιαίτερα την τουριστική σεζόν και κυρίως από βαρέα οχήματα, το ιαματικό θέρετρο της Βόρειας Εύβοιας. Συνεπώς, η επόμενη ενέργεια είναι να αναζητήσει ο Δήμος κάποιο νέο πρόγραμμα, αφού δυστυχώς το προηγούμενο που είχε στα «χέρια του» το απώλεσε, για τη μετατροπή της «βιτρίνας του», που λέγεται παραλιακός δρόμος αυτοκίνησης, σε χώρο αναψυχής και αναζωογόνησης. Με ό,τι αυτό σημαίνει στην αισθητική του αναβάθμιση. Γιατί εκεί είναι όλα τα ουζερί, τα καφέ και γενικότερα τα σημεία αναφοράς των επισκεπτών. Και φυσικά πρέπει να λειτουργήσει κι εδώ, επιτέλους, μαζί με όλους τους δρόμους της Λουτρόπολης, το μέτρο της κυκλοφορίας των εμπορικών οχημάτων, συγκεκριμένες ώρες την ημέρα και με χαμηλές ταχύτητες.
  • Την πρόθεση της να διεκδικήσει το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ανακοινώνει στους συνδημότες της και στο Sterea News, η κα Μαρία Νταλιάνη, μετά από ώριμη σκέψη, που πηγάζει από τις ανάγκες του τόπου. Με μια πολυσυλλεκτική ομάδα, όπως αναφέρει, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα και μόνο για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι θα γίνει, συνεχίζει η κα Νταλιάνη, μια καινούρια αρχή για τα πάντα. Εμείς να κρατήσουμε, απ’ όσα πρεσβεύει, τις αλλαγές στους τομείς, της λογοδοσίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης και εν γένει της δημοκρατίας. Κλείνοντας την πρώτη της επαφή, με τους ψηφοφόρους του Δήμου, η κα Νταλιάνη κάνει λόγο για έναν τόπο ευημερίας, αφού ξεπεραστούν εμπόδια, που μέχρι σήμερα τον χαλιναγωγούν και τεθούν οι ρεαλιστικοί στόχοι. Η κα Μαρία Νταλιάνη, Ταξίαρχος εν αποστρατεία, ήταν η Διευθύνουσα του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.
  • Όταν το 2017 ξεκινούσε με 30 Δήμους και ιδρύματα, το Δίκτυο Δήμων «Βιώσιμη Πόλη», κανείς δεν πίστευε, ότι η συμμαχία αυτών θα έφτανε σήμερα τον αριθμό 61. Στο δίκτυο πλέον συμμετέχει κι ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και το καλό γι’ αυτόν είναι, ότι έτσι αποκτά σπουδαία τεχνογνωσία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αντιμετώπιση προβλημάτων, με την άντληση χρηματοδοτήσεων απευθείας από την Ευρωπαϊκή ένωση θα αποτελεί πια γεγονός, σε πολλούς τομείς. Τομείς που θα έχουν σχέση με το δίπτυχο Δήμος και βιώσιμη ανάπτυξη, κυκλική οικονομία, προστασία περιβάλλοντος, έρευνα, καινοτομία κλπ. Φυσικά στο χέρι των ανθρώπων του, θα είναι να εντοπίζουν ευκαιρίες, που χρηματοδοτούνται, ώστε να καταθέτουν προτάσεις, για την αξιοποίηση τους. Και πάντα με την υποστήριξη της «Βιώσιμης Πόλης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024