Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τη ρύθμιση οφειλών στο Καρπενήσι

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ρύθμιση οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους

22 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα της ΕΓΔΙΧ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Ειδικός Γραμματέας και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα καλύψουν ερωτήσεις σχετικές με:

  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπου προβλέπει και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 240 δόσεις.
  • Τη διαδικασία πτώχευσης και απαλλαγής οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων και παροχή 2ης ευκαιρίας.
  • Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Τον ρόλο των επιστημονικών κλάδων και των φορέων στην υποστήριξη των οφειλετών.

O σύνδεσμος για τη συμμετοχή είναι:  https://us02web.zoom.us/j/88426901896?pwd=eVExSDBRaTZwazE3cUdiMlVOM1VqZz09

Υπενθυμίζεται ότι στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Καρπενησίου λειτουργεί το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) από όπου μπορούν οι Δημότες να ενημερώνονται καθημερινά και να τους παρέχονται δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλές, οδηγίες και ενεργή υποστήριξη στα θέματα διαχείρισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Λόγω της πανδημίας η ενημέρωση πραγματοποιείται αποκλειστικά τηλεφωνικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Το τηλέφωνο για προγραμματισμό (τηλε) συνάντησης είναι το 213 212 5730.

Στην ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ www.keyd.go.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το νομοθετικό πλαίσιο και τα εργαλεία διαχείρισης οφειλών.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/88426901896?pwd=eVExSDBRaTZwazE3cUdiMlVOM1VqZz09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024