Europa League: «Μάχη» στο Λονδίνο για το θαύμα

Για μία όμορφη τελευταία παράσταση στο Λονδίνο

18 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Μία εντυπωσιακή ανατροπή θα χρειαστεί απόψε (19:55), στο άδειο -από φιλάθλους- Emirates στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Αρσεναλ, προκειμένου να εξακολουθήσει τη διαδρομή του, στα προημιτελικά του Europa League, μετά την ήττα (3-1) που γνώρισε πριν μία εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η αλήθεια είναι πως η εντός έδρας ήττα της προηγούμενης εβδομάδας με σκορ 1-3, δεν έχει αφήσει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός, θα πάει στο Λονδίνο χωρίς στόχους, χωρίς όρεξη να παίξει, χωρίς πυγμή. Το μόνο σίγουρο από αυτό τον Ολυμπιακό, με το Ευρωπαϊκό κουστούμι, είναι πως θα βάλει τα δυνατά του, θα προσπαθήσει μέχρι τελικής πτώσης, θα δώσει την μάχη με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στην Άρσεναλ.

Όπως έχει επιβεβαιώσει η ιστορία σε Κύπελλο UEFA και Europa League,  αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι βαριές ήττες στο πρώτο παιχνίδι δεν σημαίνουν απαραίτητα το τέλος της παρουσίας μιας ομάδας στη διοργάνωση.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ

Ο πιο ρεαλιστικός στόχος που πρέπει να έχει στο Έμιρετς, είναι να καταφέρει να δημιουργήσει φόβο και ανασφάλεια ο Ολυμπιακός στους παίκτες του Αρτέτα. Μέσα στο παιχνίδι, έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει συνθήκες, ώστε οι πιθανότητες για το θαύμα, έστω και λίγο να αυξηθούν. Σίγουρα, μέχρι και ο πιο φιλόδοξος οπαδός της ομάδας κατανοεί πως είναι κάτι δύσκολο, να φτάσει μέχρι το τέλος, αλλά πολλές φορές, ακόμα και ο τρόπος που θα αποχαιρετίσεις την διοργάνωση, παίζει το ρόλο του.

Το σημαντικότερο είναι να αποχαιρετήσουν, αν αποχαιρετήσουν την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά. Έχοντας κάνει τα πάντα. Ο Μάρτινς και οι παίκτες του οφείλουν να προσφέρουν μία τελευταία όμορφη παράσταση.

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πριν λίγο έγινε αναφορά στην λέξη “φόβος”, ναι βέβαια μπορεί να φοβίσει την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός, αλλά μόνο με έναν τρόπο, πετυχαίνοντας ένα τέρμα γρήγορα στο πρώτο ημίχρονο. Ένα γρήγορο γκολ πολλές φορές είναι αρκετό για να δημιουργήσει συνθήκες, ανασφάλειας, φόβο, επιτρέποντας έτσι στους παίκτες του Πορτογάλου κόουτς να νιώσουν κατά την διάρκεια του αγώνα, πως δεν πήγαν στο Λονδίνο, για διακοπές, αλλά για μία από τις μεγαλύτερες μάχες της ζωής τους.

Όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές μπορεί και να σκέφτονται πως το παραπάνω σενάριο ξεπερνά τα όρια του θαύματος, να φτάσει δηλαδή ο Ολυμπιακός, μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός έχει την στόφα του πρωταθλητή, ξέρει από μεγάλα παιχνίδια, έχει την δυνατότητα, και αυτό πρέπει να έχει ως πρωταρχικό στόχο…Να δημιουργήσει φόβο στην Άρσεναλ και με αυτό τον στόχο, μπορεί και να τα καταφέρει.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024