“Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας” από τα Κ.ΑΛ.Ο

από τις 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2021

26 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Τα 11 Κέντρα Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) οργανώνουν και σας προσκαλούν στην διαδικτυακή “Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας” από τις 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2021. Έξι μέρες με επικοινωνία, εργαστήρια και παρουσιάσεις όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν οι άνθρωποι των εγχειρημάτων Κ.ΑΛ.Ο. από όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά τρεις ζώνες:

● Πρωί: ανοικτή επικοινωνία με τα στελέχη από τα Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο.
● Μεσημέρι: εργαστήρια εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για άτομα που ενδιαφέρονται για την Κ.ΑΛ.Ο. και για άτομα που συμμετέχουν σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο.
● Απόγευμα: παρουσιάσεις φορέων Κ.ΑΛ.Ο. ανά τομέα δραστηριότητας.

Την τελευταία μέρα, Σάββατο 3 Απριλίου, θα γίνει συζήτηση για τις δημόσιες πολιτικές στο χώρο της Κ.ΑΛ.Ο.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί το σύνολο οικονομικών δραστηριοτήτων που στηρίζονται σε μια εναλλακτική μορφή οργάνωσης των σχέσεων παραγωγής, διανομής, κατανάλωσης και επανεπένδυσης, βασισμένη στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, καθώς και του σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τα Κέντρα Στήριξης είναι έργα που υλοποιούνται από φορείς Κ.ΑΛ.Ο, δηλαδή από το ίδιο το πεδίο, και επιχορηγούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Οι στόχοι των Κέντρων Στήριξης αφορούν την προώθηση της Κ.ΑΛ.Ο προς το ευρύ κοινό με ενημερωτικές δράσεις και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής σε υφιστάμενους ή υπό σύσταση φορείς Κ.ΑΛ.Ο. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα Κέντρα είναι δωρεάν.

Διοργάνωση

Την διοργάνωση της “Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας” έχουν αναλάβει από κοινού τα 11 Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο που υλοποιούνται στις εξής περιφερειακές ενότητες:
● Ηράκλειο
● Θεσσαλονίκη
● Ιωάννινα
● Κεντρικός Τομέας Αθηνών
● Κέρκυρα
● Κόρινθος
● Λέσβος
● Λευκάδα
● Μαγνησία
● Φωκίδα
● Χανιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024