Γ. Σαρακιώτης για εξαγγελίες Μητσοτάκη: «2,6 εκατ. ευρώ με μία υπογραφή σε μία εταιρεία – Με το σταγονόμετρο η στήριξη στον εμπορικό κόσμο»

"Μέτρα με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, χωρίς καν μάλιστα, να ψελλίζει κανείς έστω μία κουβέντα για το “κούρεμα” του ιδιωτικού χρέους".

12 Μαρτίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρει τα εξής:

«Πρέπει κάθε φορά να προηγείται μία παντελώς άστοχη επικοινωνιακή κίνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως το πρόσφατο διάγγελμα του, ως συνέπεια του σκηνικού βίας που ο ίδιος έστησε, το οποίο και προκάλεσε την κατακραυγή της κοινωνίας, προκειμένου να προκύψει η σκοπιμότητα της αλλαγής της ατζέντας και της παρουσίασης μέτρων για τη δήθεν στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Μέτρων που ναι μεν ενστερνίζονται, μέρος των προτάσεων που μήνες τώρα έχει εξαγγείλει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και ο Πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας, όπως η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, εντούτοις παραμένουν ακόμη ανεπαρκή ως προς τη στάθμιση τους, μη μπορώντας να χτίσουν τις βάσεις για την έξοδο από την ύφεση, της οποίας ο ποσοστιαίος προσδιορισμός έχει αναχθεί εδώ και πολλούς μήνες στο αγαπημένο τυχερό παιχνίδι της Κυβέρνησης και των συναρμοδίων Υπουργείων.

Τα μέτρα – κόλπα για να αλλάξει η ατζέντα, συνιστούν απλές βελτιώσεις, που δε χαρακτηρίζονται από τη γενναιότητα και τη γαλαντομία την οποία επιδεικνύει προς ημετέρους η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η υπ’ αριθ. πρωτ. 17775/09-03-2021 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη (εδώ) για την απευθείας ανάθεση της «υλοποίησης (δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης) της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας» στην εταιρεία «FRANK AND FAME ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έναντι του ποσού των «δύο εκατομμυρίων εκατόν τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και έξι λεπτών (2.104.758,06 €) πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι στο ποσό των δύο εκατομμυρίων εξακοσίων εννέα χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (2.609.900€)», όπως και αναφέρει.

Αυτή είναι η, εν μέσω πανδημικής κρίσης, “ορθολογική, προνοητική και με απόλυτο σεβασμό στις πολυετείς θυσίες του λαού μας” διαχείριση του κρατικού χρήματος. Μέτρα με το σταγονόμετρο, αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, χωρίς καν μάλιστα, να ψελλίζει κανείς έστω μία κουβέντα για το “κούρεμα” του ιδιωτικού χρέους, που προέκυψε στην πανδημία, 2,6 εκατομμύρια ευρώ σε “φίλους” με μία μόνο Υπουργική απόφαση από την άλλη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024