Κατηγορηματικά αντίθετος με την επίταξη των γιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Τι αναφέρει σε χτεσινή του ανακοίνωση.

23 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Κατηγορηματικά αντίθετος με το μέτρο της επίταξης των γιατρών είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επισημαίνει ότι θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες το  προηγούμενο διάστημα ώστε να αποφευχθεί.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «το Σάββατο 20/3/2021 η Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε με το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στη συνδιάσκεψη συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς και επιτελείς τον Υπουργείου αλλά και Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών. Δυστυχώς η συνεδρίαση απέβη άκαρπη και σήμερα οδηγούμαστε στο ακραίο μέτρο της επίταξης των ιατρών. Ο ΙΣΦ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο μέτρο αυτό και θεωρεί ότι θα έπρεπε να ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να αποφευχθεί».

Παράλληλα, προσθέτει: «Το σύνολο των ιατρών της χώρας δηλώνει παρών και έτοιμοι να συνδράμουν όπου και όποτε τους ζητηθεί και θα σταθούν, όπως πάντοτε έκαναν, δίπλα στους ασθενείς και στους συμπολίτες τούς τιμώντας τον Ιπποκρατικό τους όρκο. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να μας τον υπενθυμίζει ο Υπουργός Υγείας! Είναι όμως ευθύνη της πολιτείας να αξιοποιήσει σωστά το σπουδαίο αυτό ιατρικό δυναμικό. Και θα έπρεπε να το είχε κάνει, ώστε να μην βρισκόμαστε στη δεινή θέση να καταφεύγουμε σε ακραίες λύσεις επιστράτευσης επιστημόνων, οι οποίοι θα μπορούσαν ήδη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εθελοντικά και αμισθί».

Δείτε αναλυτικότερα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024