Πανέτοιμοι στην αφετηρία για το «Ράλλυ των Θεών»

Κατατέθηκε πλήρης φάκελος υποψηφιότητας στον Λευτέρη Αυγενάκη

29 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, στον οποίο κατέθεσαν επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή του «Ράλλυ Ακρόπολις» στη Στερεά Ελλάδα με βάση την έδρα της Περιφέρειας, την πόλη της Λαμίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων παρακολούθησαν στενά τις εξελίξεις από το φθινόπωρο του 2020, οπόταν και ανακοινώθηκε η ένταξη του «Ακρόπολις» στους αναπληρωματικούς αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC, και εργάστηκαν τους τελευταίους μήνες, ώστε να είναι πανέτοιμοι για τη διεκδίκηση του λεγόμενου «Ράλλυ των Θεών».

«Καρπός» της προετοιμασίας είναι η κατάθεση αιτήματος με πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Υφυπουργού, της διεξαγωγής του «Ράλλυ Ακρόπολις» το 2021 στο πλαίσιο του WRC.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αίτημα επιστροφής του αγώνα στην έδρα του δεν στηρίζεται μόνο στην Ιστορία του θεσμού και στις «σκληρές» ειδικές διαδρομές, οι οποίες έχουν καθιερωθεί από το παρελθόν και αποτελούν πρόκληση για οδηγούς από όλο τον κόσμο. Στηρίζεται στην εμπειρία και την τεχνογνωσία των τοπικών φορέων για την υποστήριξη της διοργάνωσης, ιδιαιτέρως στον προκρινόμενο χώρο του “service park” στη Λαμία.

Τη διεκδίκηση διεξαγωγής του αγώνα στη Στερεά Ελλάδα στηρίζουν επιπλέον και εμπράκτως τόσο οι κοινοβουλευτικοί φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Δήμοι, με ενδεικτικά αναφερόμενους τους Δήμους Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδας, Λεβαδέων, Θηβαίων, Καμένων Βούρλων, Μακρακώμης και Χαλκιδέων. Ακόμη, πλήθος επιμελητηρίων, συλλόγων και φορέων της Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας, ο Φάνης Σπανός δήλωσε: «Πρώτοι και πανέτοιμοι παίρνουμε θέση στην αφετηρία για τη διεκδίκηση του “Ράλλυ των Θεών”. Καταθέσαμε σήμερα φάκελο υποψηφιότητας για το “Ακρόπολις” και συνεχίζουμε να δουλεύουμε συνεργατικά, αρχικά για την απόφασης διεξαγωγής στον τόπο μας και ακολούθως για μια άρτια διοργάνωση, που θα κάνει υπερήφανη την Περιφέρεια, αλλά και τη χώρα μας στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Ο τόπος μας, οι υποδομές και κυρίως οι άνθρωποι της Στερεάς διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για τον σκοπό αυτό».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Λαμιέων τόνισε: «Η Ρούμελη είναι κομμάτι της ταυτότητας του Ράλλυ Ακρόπολις. Η Λαμία βρίσκεται δίπλα στις ιστορικές διαδρομές αυτής της εμβληματικής διοργάνωσης. Για αυτό και κινηθήκαμε γρήγορα και μεθοδικά, ώστε η πρότασή μας για τη φιλοξενία του να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας ώστε ν’ ανοίξει νέους δρόμους στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Μια ευκαιρία να δείξουμε ότι ως πόλη , διαθέτουμε το ποιοτικό δυναμικό και μπορούμε να υποστηρίξουμε γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

Αυτό θα σημάνει θέσεις εργασίας, αναβάθμιση υποδομών και τεράστια προβολή για τη Λαμία μας. Άλλωστε ο Δήμος Λαμιέων έχει αποδείξει ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά και είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε υγιή πρωτοβουλία που προχωρά τον τόπο μπροστά σε όλους τους τομείς.

Το Ράλλυ των Θεών επέστρεψε εκεί που ανήκει και η Λαμία είναι έτοιμη να το υποδεχτεί!!!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024