Σύσκεψη για τον Covid-19 στο Δήμο Λοκρών

Στο Δημαρχείο Λοκρών πραγματοποιήθηκε σήμερα,σύσκεψη αναφορικά με την αποτύπωση της εξέλιξη του Covid-19 στο Δήμο.

17 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Στο Δημαρχείο Λοκρών πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε συνέχεια πρόσκλησης του Δημάρχου Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ, σύσκεψη αναφορικά με την αποτύπωση της εξέλιξη του Covid-19 στο Δήμο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κα Αλέκα Πλατιά, η Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Μαίρη Γεωργοπούλου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών κα Μάιτα Γιαννοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Λοκρών κ. Παναγιώτης Καπουκίνης και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Λοκρών Υπαστυνόμος Α΄ κ. Παναγιώτης Τελίδης.

Στη συνάντηση καταγράφηκαν όλα τα υγειονομικά δεδομένα της περιοχής, καθώς και η πορεία εφαρμογής των μέτρων προστασίας.

Τα βασικά συμπεράσματα της σύσκεψης ήταν:

  1. Ο Δήμος Λοκρών παραμένει υγειονομικά σε κρίσιμη κατάσταση και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας από τους αρμόδιους φορείς.
  2. Το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί στα όρια του και κατά συνέπεια πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω επιβάρυνσης του Νοσοκομείου Λαμίας και του Κέντρου Υγείας Αταλάντης.
  3. Η περιοχή της Μαλεσίνας παραμένει υπό επιτήρηση και τα αποτελέσματα των προγραμματισμένων rapid test Covid-19 της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021 στη Μαλεσίνα και στη ΛΑΡΚΟ που θα διενεργηθούν από τις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας θα συμβάλλουν στην καλύτερη αποτύπωση της πορείας της πανδημίας στην περιοχή. Ανάλογα με τα αποτελέσματα και αν απαιτηθεί θα γίνει εκ νέου εισήγηση στην Πολιτική Προστασία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
  4. Τα μέτρα θα συνεχίσουν με αυστηρότητα να επιτηρούνται από την Ελληνική Αστυνομία στην οποία θα πρέπει να καταγγέλλονται περιστατικά παραβάσεων και ειδικά παραβίασης της καραντίνας.
  5. Οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης ξεκίνησαν ομαλά και σχεδόν το σύνολο των προγραμματισμένων ραντεβού έγινε κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Κοινός στόχος όλων των αρμόδιων φορέων είναι να εξακριβωθεί η πορεία της πανδημίας στο Δήμο Λοκρών. Οι κάτοικοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς πλέον όλοι γνωρίζουν τη σοβαρότητα της πανδημίας του Covid – 19 για τη δημόσια υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024