Τσίπρας: Να καταργηθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ

H ομάδα ΔΡΑΣΗ είναι επικίνδυνη

12 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Την κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ και τη δημιουργία διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την επιλογή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στην Βουλή.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε ότι η ομάδα ΔΡΑΣΗ είναι επικίνδυνη. Δεν προστατεύει τη δημόσια τάξη. Ζητάμε να καταργηθεί και δεσμευόμαστε να καταργηθεί όπως το είχαμε κάνει με την ομάδα ΔΕΛΤΑ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν στην αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της ΕΛΑΣ προκειμένου η αστυνομία να λειτουργεί «έξω από τις κομματικές περιχαρακώσεις».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας πρότεινε να συσταθεί μια «διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα επιλέγει την ηγεσία της ΕΛΑΣ με αξιοκρατικά κριτήρια. Θα συναινέσετε ή θα προχωρήσετε στο οι δικοί σας και οι δικοί μας;».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για τους αστυνομικούς «ο τρόπος πρόσληψης πρέπει να είναι μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση των αστυνομικών και να επανεκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί».

«Να δημιουργήσουμε μια άλλη εικόνα για τον αστυνομικό ως πολίτη με στολή και όχι να δημιουργεί με την παρουσία του τρόμο στον πολίτη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024