Μ. Χατζηγιαννάκης: Στη ΝΔ πανηγυρίζουν με καθυστέρηση 2 χρόνων το πρόγραμμα “Φιλόδημος” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Το ΥΠΕΣ πλανάται οικτρά, εάν θεωρεί ότι θα δημιουργήσει μια φάμπρικα εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων.

19 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Πάρτυ μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω πανδημίας) με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης, για να εορτάσουν την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 875 εκ. ευρώ για το κλίμα και για βιώσιμες επενδύσεις στον αστικό ιστό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά τους, που “ξέχασαν” να πουν πως ότι τα 875 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης προέκυψαν από τα 500 εκ. ευρώ του πρόγραμμα Φιλόδημος που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των 375 εκ. του προγραμματος Ηλεκτρα και ήταν ήδη εξασφαλισμένα από την προηγούμενη δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Μία σύμβαση μέσα από την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει πίστωση συνολικού ύψους 2 δις, που η σημερινή κυβέρνηση άφησε ανεξήγητα να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, για να υπογράψει μόλις χθες μία παρόμοια με δυσμενέστερους όρους για το Δημόσιο.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει κάποιο έργο και το δήθεν ενδιαφέρον του για τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά δυστυχώς για αυτόν και το κόμμα του το ουσιαστικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο τομέα αυτόν θα τον καταδιώκει και θα τον οδηγεί σε τέτοια παιδικά σφάλματα.

Εμείς από τη πλευρά μας δηλώνουμε ευτυχείς και ικανοποιημένοι για την υιοθέτηση των πολιτικών μας, παρά το γεγονός πως για να γιορτάσει χθες ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να βαλτώσουν τα έργα για 20 μήνες. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και το έργο της επιτροπής αξιολόγησης, που η κυβέρνηση της ΝΔ στελέχωσε με ιδιώτες εμπειρογνώμονες, με ειδικότητες και επιστημονικό πεδίο άσχετο με την αξιολόγηση έργων.

Το ΥΠΕΣ πλανάται οικτρά, εάν θεωρεί ότι θα δημιουργήσει μια φάμπρικα εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων επάνω στις πλάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι άνθρωποί της δεν παραμυθιάζονται πλέον από τις κυβερνητικές φανφάρες, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες όλης της χώρας γνωρίζουν την αλήθεια.

Σιγά σιγά το κουβάρι της εξαπάτησης ξετυλίγεται και η εικόνα της κυβέρνησης δεν αλλάζει, ούτε με τα ηρωικά για τη ΝΔ πρωτοσέλιδα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, ούτε με τους fake πανηγυρισμούς για το πρόγραμμα Αν. Τρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024