Champions League: Στα ημιτελικά Τσέλσι και Παρί

Εν αναμονή των σημερινών αγώνων ώστε να μάθουν τους αντιπάλους τους οι δύο ομάδες

14 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη ανάμεσα στην Παρί και την Μπάγερν, για την προημιτελική φάση του Champions League, με του Γερμανούς να νικούν με σκορ 0-1, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό να τους περάσει στην επόμενη φάση.

Η εικόνα του αγώνα ήταν άκρως αντίστροφη σε σχέση με εκείνη του Μονάχου, καθώς όντας και γηπεδούχος ομάδα, η Παρί πήρε τα ηνία του ματς, βάζοντας τον δικό της ρυθμό, και πιέζοντας συνεχώς για το γκολ που θα κλείδωνε την πρόκριση.

Η τύχη σίγουρα δεν ήταν με το μέρος των Παριζιάνων, οι οποίοι είδαν τον Νεϊμάρ να “σπάει” τα δοκάρια, 3 τον αριθμό, και να χάνει αρκετές φάσεις. Σαν να μην έφτανε η ατυχία, είδαν την Μπάγερν να σκοράρει στην πρώτη της καλή φάση, κόντρα στην ροή του ματς. Ο Τσούπο Μότινγκ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να νίκησε στο “Παρκ ντε Πρενς”, αλλά δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της. Η Παριζιάνοι πήραν “εκδίκηση” για τον περσινό χαμένο τελικό από τους “Βαυαρούς”, καθώς με το 3-2 του πρώτου αγώνα πέρασαν παρά την ήττα στην τετράδα της κορυφαίας διοργάνωσης. Αν αναλογιστεί κανείς πως για την ώρα έχει αποκλείσει την Μπαρτσελόνα και το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με πολλούς, την Μπάγερν, δικαιωματικά μπορεί να θεωρηθεί εκείνη το μεγάλο φαβορί για την φετινή κατάκτηση. Σημειωτέων, πως στην επόμενη φάση, θα έρθει αντιμέτωπη λογικά με την Μάντσεστερ Σίτι… Άλλη μία τιτανομαχία με μεγάλες συγκινήσεις.

Στο άλλο ματς ανάμεσα στην Τσέλσι και την Πόρτο, οι Λονδρέζοι ουσιαστικά είχαν “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση από τον πρώτο αγώνα, έχοντας 2 γκολ εκτός έδρας, και παρά την ήττα με 0-1, “σφράγισαν” την παρουσία τους στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Λονδίνου, “πάτησε” στο 2-0 του πρώτου αγώνα, δεν ανέβασε ποτέ ταχύτητα στην ρεβάνς του “Σάντσεθ Πιθχουάν” και παρά το φοβερό γκολ που δέχτηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων πανηγύρισε την πρόκριση στην τετράδα για 8η φορά στην ιστορία του θεσμού, όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τσέλσι έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε ημιτελική φάση του Champions League, από οποιαδήποτε άλλη αγγλική ομάδα.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ γνώρισε την πρώτη ήττα στο Champios League έπειτα από 9 αγώνες (7-2-0), ενώ η Πόρτο  “έσπασε” την κακή παράδοση που είχε απέναντι σε αγγλικές ομάδες ως φιλοξενούμενη παίρνοντας επιτέλους την πρώτη της νίκη (0-4-17).

Οι “μπλε” όπως και η ομάδα του Ποκετίνο, αναμένουν να μάθουν σήμερα τους αντιπάλους τους στην ημιτελική φάση. Οι Παριζιάνοι θα αναμετρηθούν με τον νικητή του Ντόρντμουντ-Σίτι, ενώ οι Άγγλοι με τον νικητή του Λίβερπουλ-Ρεάλ. Το μόνο σίγουρο είναι πως στα παιχνίδια των ημιτελικών θα υπάρξουν “γιγαντομαχίες”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024