Κοινή συνεδρίαση των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίου Νικολάου και Βασιλικού, παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων

Για την ενημέρωση της εξέλιξης των έργων, τις αποζημιώσεις και τις οικονομικές ελαφρύνσεις

16 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου και Βασιλικού της Δ.Ε Ληλαντίων, πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη χθες, Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, με πρωτοβουλία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε Ληλαντίων Δημήτρης Σέρρας κι Έργων Βασίλης Γουρνής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε Ληλαντίων, καθώς και τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι.

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης στις ανωτέρω πληγείσες, από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020, περιοχές, καθώς και για την πορεία των αποζημιώσεων και των οικονομικών ελαφρύνσεων των πληγέντων κατοίκων.

Η Δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι έχουν καταβληθεί το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (600 ευρώ) και το επίδομα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και/ή αντικατάστασης της οικοσκευής (μέχρι 6.000 ευρώ), σε όλους τους πολίτες που αιτήθηκαν και από το Νόμο δικαιούνταν αποζημίωση. Επιπλέον τους γνωστοποίησε ότι, με βάση  τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων και για τους βοηθητικούς χώρους – αποθήκες της κύριας κατοικίας. Όσον αφορά στις απαλλαγές στους λογαριασμούς ύδρευσης από τη Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ), θα ισχύσουν έως και τις 9 Αυγούστου 2021, σε όλους τους πολίτες που είχαν αιτηθεί αποζημίωση ως πληγέντες. Τέλος τους ενημέρωσε σχετικά με τα έργα που έχουν σχεδιαστεί στον ποταμό Λήλαντα, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Έργων αναφέρθηκε σε όλα τα υπό εξέλιξη έργα των αποκαταστάσεων στις πληγείσες περιοχές, καθώς και στην εξέλιξη των έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν σε όλη τη Δ.Ε Ληλαντίων.

Από όλους τους συμμετέχοντες εκφράστηκε η αγωνία για την εξέλιξη των έργων στον ποταμό Λήλαντα.

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, είναι, στη λήξη της θητείας μας, οι περιοχές που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου, όχι μόνο να έχουν επανέλθει στην προτεραία κατάσταση αλλά έχουν γίνει ακόμα καλύτερες.», δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Η συνεδρίαση είναι διαθέσιμη για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει στην επίσημη σελίδα του Δήμου Χαλκιδέων στο YouTube.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024