Με ταχύπλοο από τη Θήβα έπλευσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο Αιγαίο

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, έφτασε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πλέοντας στο ταχύπλοο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων, Viking Norsafe Munin 1200, τα οποία κατασκευάζονται από την νορβηγική Norsafe η οποία έχει τις Ελληνικές εγκαταστάσεις της στην Θήβα. Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται πως κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και πλέον τα ταχύπλοα […]

13 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, έφτασε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πλέοντας στο ταχύπλοο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων, Viking Norsafe Munin 1200, τα οποία κατασκευάζονται από την νορβηγική Norsafe η οποία έχει τις Ελληνικές εγκαταστάσεις της στην Θήβα.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται πως κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και πλέον τα ταχύπλοα δοκιμάζονται στο Αιγαίο.

Ο διαγωνισμός φέρεται να αφορά την απόκτηση συνολικά 41 σκαφών, με προϋπολογισμό τα 16,2 εκατομμύρια ευρώ και θα καλύπτει τις ανάγκες των Αμφίβιων Καταδρομέων στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Το σκάφος που επιλέχτηκε είναι εξοπλισμένο με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες τύπου Mercury Verado των 400 ίππων, που επιτρέπουν ανάπτυξη μέγιστης ταχύτητος άνω των 60 κόμβων.

Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει συνολικά 14 άτομα εκ των οποίων έξι βρίσκονται εντός του χώρου διακυβέρνησης του σκάφους και οι υπόλοιποι οκτώ σε ζεύγη των τεσσάρων καθισμάτων στην πρύμνη του.

Σύμφωνα με το Naval Analyses τα καθίσματα είναι ειδικού αντικραδασμικού τύπου, ενώ τα σκάφη θα διαθέτουν αντιβαλλιστική προστασία και σύγχρονο ηλεκτροοπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ