Προς συνέχιση οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

16 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται οι λοιμοξιωλόγοι, η συνεδρίαση των οποίων είναι σε εξέλιξη και για την ώρα δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις. Οι εισηγήσεις για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων επεκτείνονται και στο λιανεμπόριο και στα κέντρα αισθητικής, για τα οποία υπάρχει η ίδια προσέγγιση από την επιτροπή των επιστημόνων.

Εξίσου συγκρατημένοι είναι και με το ενδεχόμενο ελεύθερης υπερτοπικής μετακίνησης εν όψει των πασχαλινών διακοπών. Σε δηλώσεις τους στα μέσα ο πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα περιέγραψαν την υγειονομική κατάσταση με μία συγκρατημένη αισιοδοξία που δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων.

“Με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Είναι εκνευριστικό αλλά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα θα έχουμε εικόνα”, τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, αναφορικά με τις διακοπές του Πάσχα ενώ η κα Μάγκα δήλωσε “θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κουβεντιάσουμε για έξοδο Πάσχα”, μιλώντας και οι δύο στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Την ίδια ώρα, ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 διαφώνησε με το άνοιγμα του λιανεμπορίου κάνοντας λόγο για “πισωγύρισμα”, υποστηρίζοντας ότι “το πρώτο μας καθήκον είναι να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα”, συμπληρώνοντας ότι “αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και καλό καλοκαίρι”.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται, πάντως, η σχετική συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων που θα κρίνει τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Μαρτίου 2024
15 Μαρτίου 2024
15 Μαρτίου 2024