Προστασία μαλλιών από τον Ήλιο!

Διάβασε τις "must know" συμβουλές για όμορφα μαλλιά στον ήλιο

12 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζονται τα μαλλιά μας όταν «εκτίθενται» στον καυτό ήλιο, μιας και οι ακτίνες του προκαλούν σημαντικές βλάβες σε αυτά. Για να αποφύγετε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε με την έννοια της πρόληψης, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα…

Κουρευτείτε

Εάν κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας, θα βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση και ότι υπάρχει λιγότερος κίνδυνος σπασμένων άκρων και έτσι, μικρότερη ταλαιπωρία από την επιδράσεις του ήλιου σε αυτά.

Σωστή ενυδάτωση

Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας παραμένουν πάντα ενυδατωμένα. Αν και δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε κάθε βλάβη που προκαλεί ο ήλιος στα μαλλιά σας, η τακτική χρήση κρέμας μαλλιών θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγρασία που χρειάζονται για να είναι υγιή.

Πείτε όχι στο σεσουάρ και το βούρτσισμα

Η ζέστη θα επιδεινώσει την κατάσταση, οπότε προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε εργαλεία που εκθέτουν τα μαλλιά σας σε περαιτέρω ζέστη ή στρες.

Φορέστε καπέλα ή μπαντάνες

Φαίνεται αρκετά προφανές, αλλά λειτουργεί αποτελεσματικά. Η επιλογή ενός καπέλου ή μιας μπαντάνας θα κρατήσει τα μαλλιά σας μακριά από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Προσπαθήστε να μην βρέχετε τα μαλλιά σας

Το χλώριο και το αλάτι μπορούν ακόμη και να ενισχύσουν τις επιδράσεις του ήλιου, γι αυτό όταν θα βρεθείτε στην παραλία ή σε κάποια πισίνα προσπαθήστε, όσο γίνεται τουλάχιστον, να μην βρέχετε τα μαλλιά σας. Αν το κάνετε σε καθημερινή βάση είναι πολύ πιθανό ότι θα προκληθεί στα μαλλιά σας περαιτέρω ζημιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024