Ψηφιακό συνέδριο για τον τουρισμό και τον πολιτισμό

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

25 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Συνεδριακές Εκδηλώσεις στην Έδεσσα

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός μέσα από το πρίσμα της βιώσιμης ανάκαμψης και της αειφόρου ανάπτυξης θα είναι το αντικείμενο συζήτησης το διήμερο 26-27.4.2021 που οργανώνεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας και είναι ανοικτό σε όλους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη ημέρα θα πρέπει να είναι πιο πράσινη, πιο υγιής, πιο πολιτιστική, πιο ψηφιακή και ταυτόχρονα πιο κοινωνική. Όλα αυτά απαιτούν μια συλλογική προσπάθεια η οποία εμπεριέχει και την έννοια της κοινωνικής ευθύνης του καθενός μας αλλά της θετικής μας στάσης απέναντι στην εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση που πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες συμβάλλει στην ουσιαστική πνευματική μας ανάκαμψη και οδηγεί στην βιωσιμότητα και την αειφορία. Η πρόσκληση και η πρόκληση είναι ανοικτή για όλους.

Μέσα στην δίνη των καιρών κάθε προορισμός της χώρας πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία μόνο πρόσκαιρα δεν θα είναι με συνεχή εξέλιξη και αξιοποίηση την επόμενη περίοδο όπως δηλώνει ο ειδικός διαχείρισης προορισμών και υπεύθυνος τουρισμού της Έδεσσας κ.Ευάγγελος Κυριακού. Ήδη η Έδεσσα ως προορισμός 4 εποχών οργανώνει ψηφιακές εκδρομές, συμμετέχει σε διεθνή έκθεση τουρισμού-πολιτισμού με σύνθημα Εδεσσα-Πέλλα-365 και οργανώνει ψηφιακές συνεδριακές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Σημειώνουμε ότι οι ψηφιακές δράσεις οργανώνονται στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος “INTERACTIVE AND VIRTUAL PRESENTATION OF CULTURAL HERITAGE & CINEMA” και ακρωνύμιο “CINECULTURE” στο πλαίσιο του έργου CINE CULTURE, το οποίο υλοποιείται στο διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg IPA-CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024