Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Ντούσκος

«Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου»

8 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, με χρόνο 6:52.22. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς του Ρίο ντε Τζανέρο, το 2016.

Ντούσκος: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου»

Ο Στέφανος Ντούσκος έγραψε το δικό του όνομα, πάνω στο μοναδικό εισιτήριο που δικαιούταν η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω της Ευρωπαϊκής Προ-ολυμπιακής ρεγκάτας του Βαρέζε. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό και θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς του Ρίο ντε Τζανέρο, το 2016.

Πασίχαρής για την επίτευξη του στόχου του, ο Στέφανος Ντούσκος, δήλωσε αμέσως μετά τη σημαντική αυτή στιγμή στην αθλητική καριέρα του: «Το προετοίμαζα πολύ καιρό. Η προετοιμασία μου καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν πολύ σκληρή. Βελτιώθηκα από πέρυσι και ανταμείφθηκαν και οι κόποι μου γιατί προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια τώρα για να έρθει η στιγμή να πάρω αυτήν την πρόκριση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος!».

Ερωτηθείς για τους επόμενους στόχους του, ο Έλληνας κωπηλάτης τόνισε: «Από σήμερα, επόμενος στόχος μου είναι να προκριθώ στον τελικό του σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Να βελτιώσω τη θέση μου εν συγκρίσει με αυτή που κατέλαβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, δηλαδή την 6η θέση, και να προσπαθήσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο».

Συγχαρητήρια του Αυγενάκη 

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Στέφανο Ντούσκο, που εξασφάλισε στις 8 Απριλίου την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω της ευρωπαϊκής προ-ολυμπιακής ρεγκάτας του Βαρέζε, απέστειλε μέσω twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης. “Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για πρόκριση @Tokyo2020. Σφράγισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με 1η θέση στον τελικό του σκιφ, στην ευρωπαϊκή Προολυμπιακή Ρεγκάτα (Βαρέζε – Ιταλία). Μπράβο, Στέφανε! Τα ίδια και στο Τόκιο” αναφέρει στην ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024