Θ. Ζεκεντές: “Δεν εφησυχάζουμε με την έξοδο του Δήμου Λοκρών από το «βαθύ κόκκινο»! Συνεχίζουμε να προσέχουμε, να ελεγχόμαστε και να εμβολιαζόμαστε!”

Παρασκευή 23 Απριλίου rapid tests σε Αταλάντη - Μαλεσίνα

19 Απριλίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές με αφορμή την αλλαγή του καθεστώς μέτρων για τη πανδημία στο Δήμο από πολύ υψηλού κινδύνου σε υψηλού κινδύνου δήλωσε:

«Ο Δήμος Λοκρών σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας βγαίνει από το βαθύ κόκκινο, ύστερα από ενάμιση μήνα. Το διάστημα αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη δοκιμασία για όλους μας. Αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες στιγμές και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε πως όλοι μαζί με την τήρηση των μέτρων και την έναρξη των εμβολιασμών στο Δήμο μας θα τα καταφέρναμε. Δυστυχώς οι ανθρώπινες απώλειες ήταν πολλές και ολόκληρη η περιοχή μας συγκλονίστηκε.

Ευχαριστούμε πολύ τους υγειονομικούς, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη που μας παρείχαν.

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Τα κρούσματα στο Δήμο Λοκρών μειώθηκαν, αλλά δεν έχουν μηδενιστεί. Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκαν και νέα κρούσματα σε διαφορετικές μεταξύ τους κοινότητες.

Δεν πρέπει να χάσουμε όσα με προσπάθεια χτίσαμε. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε το υγειονομικό επίπεδο που θέλουμε στον τόπο μας.

Είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου θα διενεργηθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας rapid tests στην Αταλάντη και στην Μαλεσίνα.

Οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης συνεχίζονται με εμβόλια Astra Zeneca και ως το τέλος του μήνα αναμένεται έναρξη μιας γραμμής εμβολιασμού με εμβόλια Pfizer.

Συνεχίζουμε να προσέχουμε, να ελεγχόμαστε και να εμβολιαζόμαστε!»

 

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια rapid test Covid-19 και χωρίς ραντεβού για τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ως εξής:

−       Αταλάντη

Στην κεντρική πλατεία για πεζούς

Ώρες: 09:30 έως 13:30

−       Μαλεσίνα

Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας με τη μέθοδο drive through testing

Ώρες: 09:30 έως 13:30

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ για τη διενέργεια του τεστ θα πρέπει να επιδείξουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν ανιχνευτεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα δεν μπορούν να συμμετέχουν στις δειγματοληψίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024