Συνάντηση Ν. Χαρδαλιά-Γ. Πατούλη για τα προληπτικά έργα πυροπροστασίας στην Αττική

Το θέμα της συνάντησης ήταν τα άμεσα προληπτικά έργα πυροπροστασίας

28 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε διεξοδικά η ανάγκη άμεσων προληπτικών έργων πυροπροστασίας και ιδίως καθαρισμών εύφλεκτης ύλης που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους δήμους της Αττικής.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωσή της, ο  κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Πατούλης επιβεβαίωσαν ότι Πολιτική Προστασία και Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται ενεργά στο πλευρό των δήμων προκειμένου να συνδράμουν με κάθε διαθέσιμο μέσο στην τόσο απαραίτητη και έγκαιρη ολοκλήρωση των προληπτικών έργων πυροπροστασίας.

«Σε αγαστή συνεργασία και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, είμαστε δίπλα στους δήμους της Αττικής και στα δασαρχεία μας, καθώς μετά το πέρασμα της «Μήδειας» το χειμώνα, καλούνται τώρα ως αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν γρήγορα στους καθαρισμούς συσσωρευμένων κλαδιών και υπολειμμάτων, που μπορεί να αποτελέσουν εστία εκδήλωσης και μετάδοσης πυρκαγιάς», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς. Παράλληλα σημείωσε: «Η Πολιτική Προστασία έχει δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες που διευκολύνουν τις δημοτικές Αρχές στο έργο τους – έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επαπειλούμενου κινδύνου – και συνεπικουρεί τις προσπάθειές τους όπου υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, όπως στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας και του Τατοΐου, όπου εδώ και αρκετές ημέρες, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας διενεργούν εργασίες καθαρισμών».

«Είμαστε εδώ, η συνεργασία μας με την Περιφέρεια είναι και παραμένει άριστη, προχωράμε μαζί και σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη, τον φίλο Γιώργο Πατούλη, για όλη τη συνδρομή του», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και πέραν του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας, ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεπικουρήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους δήμους και τα δασαρχεία προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας. Τις δύσκολες αυτές ώρες είναι ανάγκη να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. Για τον λόγο αυτό, οι υπηρεσίες μας και όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, αφού υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα περιορίσουν τον κίνδυνο πρόκλησης καταστροφών από πυρκαγιές», ενώ προσέθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν πληροφορίες για τους κινδύνους που υπάρχουν σε 11 δήμους της Αττικής, βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία προκειμένου να βοηθήσουν στη σωστή διαχείριση του προβλήματος.

«Η συνεργασία μας με τον Νίκο Χαρδαλιά, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τους δημάρχους Αττικής, είναι διαχρονική και σταθερή. Όλοι μαζί θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των αναγκαίων μέτρων πρόληψης», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Μαΐου, έντεκα δήμοι της Αττικής έχουν κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημοτικές Αρχές και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 18 περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024