Αλέξης Τσίπρας στην Εύβοια: “Πρωτοφανής επίθεση στον κόσμο της εργασίας”

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η περιοδεία του κ. Τσίπρα στην Εύβοια - Επισκέφθηκε τη ΛΑΡΚΟ, την οδό Αβάντων και το εργατικό κέντρο Χαλκίδας

31 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Ρεπορτάζ Χρυσάνθη Μαστροκώστα, Βασίλης Χονδρός

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας από το εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ στα Πολιτικά Ευβοίας στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στην Εύβοια, με αφορμή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. “Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον κόσμο της εργασίας. Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας για τις θέσεις εργασίας, για τη δουλειά σας, για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο στο χώρο της εργασίας. Το νομοσχέδιο που θα φέρει αυτές τις μέρες στη Βουλή, νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο, μια κατάκτηση όχι απλά δεκαετιών, αιώνων για τον κόσμο της εργασίας, που νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, θεσμοθετεί το δεκάωρο εργασίας που στην πραγματικότητα θεσμοθετεί τις ατομικές συμβάσεις είναι μια πρωτοφανής επίθεση στον κόσμο της εργασίας”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στη ΛΑΡΚΟ, όπου συνομίλησε με εργαζομένους σχετικά με την εργασιακή αβεβαιότητα που επικρατεί στο εργοστάσιο, με αφορμή την επικείμενη πώλησή του.

Στη συνέχεια, περπάτησε στην κεντρική αγορά της Χαλκίδας στην οδό Αβάντων, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους καταστηματάρχες για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, μετά το άνοιγμα των καταστημάτων.

“Χωρίς ρευστότητα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν”, ανέφερε σε συνομιλία που είχε με καταστηματάρχες της πόλης, ενώ συμπλήρωσε ότι “τα συμφέροντα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εργαζομένων”. “Πρέπει να δοθεί κεφάλαιο επανεκκίνησης”, ανέφερε τοπική επιχειρηματίας.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιεί συνάντηση στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας με τοπικούς φορείς, όπου θα συζητηθεί το εργατικό νομοσχέδιο. “Θεωρώ ότι αυτή την περίοδο υπάρχει μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα στου κόσμου της εργασίας. Μια ολομέτωπη επίθεση που είναι ενταγμένη σε μια στρατηγική να μεγαλώσουν τα κέρδη εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”, είπε στην τοποθέτησή του στο εργατικό κέντρο.

Στην περιοδεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, τον συνόδευαν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μίλτος Χτζηγιαννάκης και κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο τέως βουλευτής κ. Αναστάσιος Πρατσόλης, η πρώην βουλευτής κα Ζωή Λιβανίου και ο πρόσφατα προσκείμενος στο κόμμα κ. Συμεών Κεδίκογλου. Το “παρών” έδωσαν ο επικεφαλής της Στερεάς Υπεροχής κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και εκπρόσωποι του Εύβοια Επιχειρείν.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024