Δρομική επανεκκίνηση με 300ους στο trail Φανερωμένης

Ο φιλόξενος χώρος της κατασκήνωσης Freeland camp, οι δρόμοι και τα μονοπάτια στο πανέμορφο αισθητικό δάσος του Χιλιομοδίου Κορινθίας γέμισαν από χαμόγελα, προσπάθεια και ιδρώτα

25 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

«Αυλαία και πάμε…» φώναξαν 301 δρομείς μετέχοντας στο 3ο trail Φανερωμένης, το πρώτο δρομικό γεγονός ύστερα από επτά μήνες αγωνιστικής απραξίας ένεκα των μέτρων κατά της πανδημίας. Ο φιλόξενος χώρος της κατασκήνωσης Freeland camp, οι δρόμοι και τα μονοπάτια στο πανέμορφο αισθητικό δάσος του Χιλιομοδίου Κορινθίας γέμισαν από χαμόγελα, προσπάθεια και …ιδρώτα.

Εντονη, διάχυτη ήταν η ικανοποίηση στα πρόσωπα και τα λόγια όλων! Ο Διονύσης Οικονόμου, κάτοικος Νέας Μάκρης, είπε: «Ενα μεγάλο μπράβο για τον αγώνα που κάνατε. Ολα ήταν υπέροχα και το χαρήκαμε πολύ! Θα έρθουμε σίγουρα πάλι τον ερχόμενο Φλεβάρη…». Η Γιούλα Δράκου πόσταρε: «Συγχαρητήρια!!!». Ο Παναγιώτης Μούζος, ο φωτογράφος του phototrexoume τόνισε με χιουμορ: «εδώ θα έρχομαι μέχρι να γεράσω ή να σκουριάσω…». Ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, διαχειριστής της Freeland, και οι συνδιοργανωτές, δλδ η ομάδα πυροπροστασίας “Σώστε το” με τον τοπικό δασικό συνεταιρισμό, παρουσίασαν ένα αναβαθμισμένο αγώνα σε όλα. Αφιέρωσαν αυτή την 3η έκδοση του στην τεράστια ηθοποιό μας Ειρήνη Παπά – Λελέκου, που κατοικεί τα τελευταία χρόνια εκεί στη γενέτειρά της, το Χιλιομόδι. Ελαβαν υποστήριξη ή χορηγεία αν θέλετε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, τις εταιρείες ΑΕΔΙΚ «Διώρυγα Κορίνθου», «πηγές Κωστηλάτας», VCUBE, Green cola, Milewood και τους ντόπιους επιχειρηματίες «Κεχρολόγος bakery”, «Χρυσά αυγά», MK food service, Aegean καύσιμα Δημ Μεξιάς. Ετοιμότητα για την φροντίδα περιστατικών υγείας επέδειξαν η ομάδα του ΕΕΣ από την Πάτρα και το ιατρικό προσωπικό του MediCenter Κορίνθου με ασθενοφόρο. Τίμησε με την παρουσία του ο Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «ο δικός μας άνθρωπος» όπως τον αποκαλούν οι συγχωριανοί του. Δήλωσε κατά τις απονομές: «Παρακολούθησα ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, αφιέρωμα στη Ρηνούλα μας εδώ στη θέση Καμαρέτα όπου η μεγάλη ηθοποιός περπάτησε…».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα προέβλεπε δύο αγώνες των 21 και 6 χλμ. Οι διαδρομές χαράχθηκαν σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια… Ηταν βατές χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Το υψηλότερο σημείο (+700μ) της μεγάλης διαδρομής σημειώθηκε στην παλιά μονή Φανερωμένης, το λεγόμενο Παλιομονάστηρο, ορμητήριο αγωνιστών και καταφύγιο αμάχων κατά την επανάσταση. Οι δρομείς ξεκίνησαν εντός «παραθύρου» από τις 08:45 έως τις 09:30, δλδ με τη διαλειμματική διαδικασία προς αποφυγή συνωστισμού/συγχρωτισμού. Το θερμόμετρο έδειχνε 21β. Με το πέρασμα της ώρας η θερμοκρασία βέβαια «ψήλωσε».  Επικράτησαν ελαφριά πνοή ανέμου και πλήρης ηλιοφάνεια. Τηρήθηκαν τα στάνταρ υγιεινής, δλδ όλοι φορούσαν τη μάσκα τους, φρόντισαν τις αποστάσεις τους, έλαβαν την τροφοδοσία τους χωρίς εθελοντή ως διάμεσο, κοκ.

Οι νικητές προέκυψαν χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Ιδού – 21χλμ: 1ος Αναστάσιος Κωστούρος Χιλιομόδι 1ω40:12, 2ος Χρόνης Ηλιάδης Therunnersproject 1ω47:38, 3ος  Ιωάννης Χονδρογιάννης 1ω51:59 και 1η Σταυρούλα Κατσιαρίμπα «Δρύοπες» ΓΑΣΕΡ 2ω07:49, 2η Φωτεινή Κολόκα Salomon Hellas 2ω09:16, 3η Βασιλική Τζίμα Αίγινα Runners 2ω10:34 – ηλικιακές κατηγορίες: Μ18-39 Αναστάσιος Κωστουρος, Μ40-54 Χρόνης Ηλιάδης, Μ+55 Κώστας Ντόμαλης 2ω14:57, F18-39 Φωτεινή Κολόκα, F40-54 Σταυρούλα Κατσιαρίμπα και F+55 Ελένη Θεολόγου 2ω53:45 – 6χλμ: 1ος Γιώργος Σιδέρης Stefis team 27:03, 2ος Παναγιώτης Δημητρόπουλος 28:31, 3ος Αλέξανδρος Κουτσώνας 30:37 και 1η Αναστασία Λίλλη ΑΟ «Σίσσυφος»/Αρχαία Κόρινθος 31:52, 2η Δήμητρα Αναστασίου 34:28, 3η Αντωνία Κολοβού «Σπαρτιάτες δρομείς» 36:21. Τερμάτισαν συνολικά 301 δρομείς.

Αναλυτικά – 21χλμ: 201, 166 άνδρες+35 γυναίκες, 6χλμ: 100, 72 άνδρες+28 γυναίκες. Ηλθαν από όλη την Πελοπόννησο, τα Ιωάννινα, το Αγρίνιο, την Αλίαρτο Βοιωτίας, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα, όλη την Αττική, κ.α. Εντυπωσίασαν τα ξύλινα έπαθλα και μετάλλια! Εγιναν το ιδανικό αναμνηστικό φτιαγμένα στο χέρι από φυσικό ξύλο και νήμα με την τεχνική της πυρογραφίας. Επιμελήθηκε αυτά η εικαστικός Παναγιώτα (Γιούλα) Λαλιώτη από τη Στυμφαλία. Αρίστευσε στην παρουσίαση ο Γιώργος Ναστούλης, ο γνωστός δημοσιογράφος εκ Κορίνθου. Ηταν ενημερωτικός, εύστοχος και χιουμορίστας όπου έπρεπε…

Στις φωτό εικονίζονται

  • Οι τρεις πρώτες των 21χλμ Κολόκα, Κατσιαρίμπα και Τζίμα
  • Μπάμπης Μπάκας, Κωστας Τρουμπέτας, Ζώης Τουφεξιάδης και Στελιος Στράνης τηρούν τα προβλεπόμενα στην εκκίνηση των 6χλμ
  • Αναστασία Λίλλη και Δήμητρα Αναστασίου, οι δυό πρώτες των 6χλμ με τον Αλέξανδρο Αθανασόπουλο
  • Ο Νίκος Ταγαράς, υφυπουργός ΠΕ.ΕΝ απονέμει στην Ιβάνα Ανδρόβικ, 2η στην ηλικία της
  • Η Αντωνία Κολοβού, 3η στα 6χλμ, τερματίζει χαμογελαστή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024