Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα!

Τόσο στην Premier League, όσο και στο Champions League

5 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Με κόσμο στα γήπεδα θα αποχαιρετήσουν οι ομάδες της Premier League την περίοδο 2020-21.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα επιτραπεί η παρουσία ενός περιορισμένου αριθμού φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας, υπό την προϋπόθεση της οριστικής απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης για την έναρξη του τρίτου σταδίου επιστροφής στην κανονικότητα. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το αργότερο στις 10/5, οπότε αναμένεται να διευκρινιστεί και ο αριθμός θεατών που θα επιτραπεί να δώσει το “παρών”.

Με δεδομένο ότι η τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων θα αρχίσει τη Δευτέρα 17/5, η Premier League έχει ήδη μεταθέσει την 37η αγωνιστική για το διήμερο 18-19/5, ενώ τα παιχνίδια της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής θα διεξαχθούν την Κυριακή 23/5, με κοινή ώρα έναρξης στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Παράλληλα, η Premier League προσάρμοσε το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών με τέτοιο τρόπο, ώστε και οι 20 σύλλογοι της κατηγορίας να δώσουν από ένα εντός έδρας παιχνίδι, παρουσία φιλάθλων.

Με κόσμο και ο τελικός του Champions League

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Premier League ήρθε η ανακοίνωση της  UEFA πως ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνει με την παρουσία κόσμου και συγκεκριμένα 8000 φιλάθλων.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην Τουρκία είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας, η UEFA αναμένεται να δώσει 4.000 εισιτήρια στις δύο φιναλίστ για τους φιλάθλους της, ώστε να παρευρεθούν στις εξέδρες του «Ατατούρκ».

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία αυξάνονται καθημερινά και η χώρα έχει μπει σε lockdown, που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου. Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να διεξαχθεί ο φετινός τελικός στις 29 Μαΐου, του Champions League, με κόσμο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους “TIMES”, η UEFA συμφώνησε να μοιράσει από 4.000 εισιτήρια στις δύο φιναλίστ, για τους φιλάθλους της, ενώ ευελπιστεί να γεμίσει το γήπεδο μέχρι και με 25.000 θεατές!

Το «Ατατούρκ» έχει χωρητικότητα 75.415 θεατών και η UEFA θεωρεί ότι μπορεί στον τελικό να χρησιμοποιηθεί μέχρι και το 1/3. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους στην Τουρκία ώστε να παρακολουθούν την πορεία της κατάστασης με το σενάριο για κόσμο πάντως να συγκεντρώνει πλέον μεγάλες πιθανότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024