Γενικό Λύκειο Αμφίκλειας: Διαδικτυακό μαθητικό συνέδριο

Στις 12 Μαΐου.

6 Μαΐου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το ΓΕΛ Αμφίκλειας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Ζω, συναισθάνομαι, δρω. Γιορτάζω την Ημέρα της Ευρώπης, γιορτάζω τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ, απολαμβάνω ως πολίτης τα οφέλη της ΕΕ.» που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου 202110:00 πμ-1:00 μμ (εντός σχολικού ωραρίου).

Το συνέδριο έχει εγκριθεί από το ΙΕΠ/ΥΠΑΙΘ και περιλαμβάνει παρουσιάσεις μαθητών από όλη την Ελλάδα με τις δράσεις και εμπειρίες τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Προσκεκλημένα να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι τα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Γυμνάσια-Λύκεια της Στερεάς Ελλάδας, τα σχολεία Κωφών στην Ελλάδα καθώς και κάποια μεμονωμένα σχολεία ανά την Ελλάδα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον από πολύ νωρίς.

Όπως μας εξηγούν η Διευθύντρια/Καθηγήτρια-Πρέσβης, Παρασκευή Ρήγα και η Καθηγήτρια-Πρέσβης, Χριστίνα Λάιου η εκδήλωση αποτελεί και εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης καθώς φέτος η Ελλάδα γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ένταξή της στην ΕΕ. Ακόμη, ότι πρόκειται για ένα καθαρά μαθητικό συνέδριο, με μαθητές εισηγητές-συνέδρους.

Ακόμη, αντικείμενο του προγράμματος και του συνεδρίου αποτελούν οι αξίες της ΕΕ, όπως ισότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, ενεργή πολιτειότητα, ελευθερία, δημοκρατία.

«Στο πλαίσιο της ίσης πρόσβασης όλων στην πληροφορία, είναι μεγάλη μας χαρά φέτος που καταφέραμε να εντάξουμε ταυτόχρονη διερμηνεία των εργασιών του συνεδρίου στη νοηματική γλώσσα», σημειώνουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες, ενώ έχει δημιουργηθεί πλήρης ιστοσελίδα για το συνέδριο από τον κ Νικόλαο Καλύβα που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του συνεδρίου (https://live-feel-act.eu/).

«Είναι μεγάλη μας χαρά που καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο με ανέλπιστα πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Ευχαριστούμε όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια», καταλήγουν στο δελτίο – πρόσκληση οι άνθρωποι του ΓΕΛ Αμφίκλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024