Γιώργος Μουλκιώτης: «Στον δρόμο οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ με επιλογή της κυβέρνησης των «αρίστων»»

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, στηλιτεύει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις απολύσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας πως «Αυτοί οι εργαζόμενοι που για δεκαετίες έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για την ομαλή υδροδότηση του λεκανοπεδίου, τώρα μέσω της καινοφανούς σύμβασης ΕΥΔΑΠ – Ελληνικού Δημοσίου, κινδυνεύουν με τους σχεδιασμούς […]

26 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, στηλιτεύει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις απολύσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας πως «Αυτοί οι εργαζόμενοι που για δεκαετίες έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για την ομαλή υδροδότηση του λεκανοπεδίου, τώρα μέσω της καινοφανούς σύμβασης ΕΥΔΑΠ – Ελληνικού Δημοσίου, κινδυνεύουν με τους σχεδιασμούς των «αρίστων», να βρεθούν στο δρόμο.»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Μουλκιώτης:

«Μετά από 100 χρόνια δημοσίας ΕΥΔΑΠ, με απρόσκοπτη υδροδότηση του λεκανοπέδιου και όχι μόνον, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την παραχώρηση του έργου «Λειτουργία συντήρηση, επισκευή, και αποκατάσταση των παγίων του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος» (ΕΥΣ) σε ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ, προχωρά προκλητικά και κυνικά σε απολύσεις εργαζομένων.

Όλα αυτά, ενώ καθυστερεί και η συζήτηση για τη σύναψη της ΣΣΕ και παράλληλα μεθοδεύονται προκλητικές τροποποιήσεις στον Κανονισμό Προσωπικού και στη μείωση του εμμονικά επικαλουμένου «μη μισθολογικού κόστους».

Αυτοί οι εργαζόμενοι που για δεκαετίες έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για την ομαλή υδροδότηση του λεκανοπεδίου, τώρα μέσω της καινοφανούς σύμβασης ΕΥΔΑΠ – Ελληνικού Δημοσίου, κινδυνεύουν με τους σχεδιασμούς των «αρίστων», να βρεθούν στο δρόμο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη και αντικοινωνική ρύθμιση.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024