, ,

Γιώτα Πούλου: «Να ενισχυθεί άμεσα ο αμπελοοινικός κλάδος με επιπλέον μέτρα!»

Η Βουλευτής του Νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, μαζί με άλλους 42 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερώτηση στην οποία ζητούν την άμεση στήριξη των αμπελουργών και οινοποιών της Ελλάδας, με την κ. Πούλου να αναφέρει πως «Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει το συντομότερο να διεκδικήσει επιπλέον χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, […]

14 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Η Βουλευτής του Νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, μαζί με άλλους 42 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερώτηση στην οποία ζητούν την άμεση στήριξη των αμπελουργών και οινοποιών της Ελλάδας, με την κ. Πούλου να αναφέρει πως «Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει το συντομότερο να διεκδικήσει επιπλέον χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και να ζητήσει περισσότερους πόρους από τον εθνικό προϋπολογισμό, για να στηρίξει το εισόδημα των αμπελουργών και των οινοποιών!»

Η κ. Πούλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με την ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Φ. Καρασαρλίδου, ζητώντας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει άμεσα την απαραίτητη στήριξη στους αμπελουργούς και οινοποιούς της χώρας.

Ο «Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων» (ΚΕΟΣΟΕ) ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα που δημοσίευσε πρόσφατα η «Υπηρεσία Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, χωρίς να λαμβάνει καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση!

Όπως αποδεικνύεται και από τα ευρωπαϊκά στοιχεία, η εσωτερική κατανάλωση και οι εξαγωγές καταρρέουν, η παραγωγή συρρικνώνεται και οι τιμές των σταφυλιών οινοποιίας πέφτουν, ενώ τα τομεακά προγράμματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας δεν πρόσφεραν ανακούφιση στους παραγωγούς. Η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη, γιατί η «Πράσινη Συγκομιδή» εφαρμόστηκε με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ η «Απόσταξη Κρίσης» είχε πολύ περιορισμένη αποτελεσματικότητα…

Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει το συντομότερο να διεκδικήσει επιπλέον χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και να ζητήσει περισσότερους πόρους από τον εθνικό προϋπολογισμό, για να στηρίξει το εισόδημα των αμπελουργών και των οινοποιών!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024