Η Παραλία Πλάκα Δηλεσίου βραβεύτηκε με τη «Γαλάζια Σημαία» 2021

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους....

19 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Τανάγρας κατάφερε να κατακτήσει την 1 από τις 2 Γαλάζιες Σημαίες που απονεμήθηκαν στην Περιφέρεια της Βοιωτίας, συγκεκριμένα στην παραλία Πλάκα Δήλεσι.

Έπειτα από την καταστροφική πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020, που χτύπησε την περιοχή της Εύβοιας, κατά την διάρκεια της οποίας μεταφέρθηκε μεγάλος όγκος φερτών υλικών στο μήκος της ακτογραμμής Δήλεσι, η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ήταν μεγάλη και διαρκής προκειμένου να καθαριστούν οι παραλίες μας και να παραδοθούν με ασφάλεια στους πολίτες.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο και απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Για την κατάκτηση της «Γαλάζιας Σημαίας» πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου καθώς και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Στόχος μας και φέτος είναι η ασφαλής επιστροφή στα παράλια του δήμου μας καθώς προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και των επισκεπτών μας διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ενισχύοντας το Δήλεσι ως πόλο έλξης των επισκεπτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024