,

Ινδία: Πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 12 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ

Τουλάχιστον 12 ασθενείς που νοσηλεύονταν λόγω Covid-19 πέθαναν το πρωί του Σαββάτου όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) όπου είχαν εισαχθεί. Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, το επεισόδιο σημειώθηκε στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν περίπου 50 ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. «Αμέσως μετά την […]

1 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Τουλάχιστον 12 ασθενείς που νοσηλεύονταν λόγω Covid-19 πέθαναν το πρωί του Σαββάτου όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) όπου είχαν εισαχθεί. Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, το επεισόδιο σημειώθηκε στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν περίπου 50 ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

«Αμέσως μετά την πυρκαγιά επιβεβαιώθηκαν οι 12 θάνατοι», δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Την 23η Απριλίου, πυρκαγιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με την COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου τους εξαιτίας διαρροής.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες και η πανδημία έχει προκαλέσει φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024