Οδικό έργο για την αντιμετώπιση καθιζήσεων στην Ευρυτανία

Η υπό μελέτη καθίζηση βρίσκεται νοτιοδυτικά της Τοπικής Κοινότητας Τριπόταμου, στη θέση Γκουραίϊκα, επί του άξονα της οδού Τσούκα - Τριπόταμος, δυτικά του Αγραφιώτη ποταμού και της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών.

5 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καθίζησης του οδοστρώματος στον οδικό άξονα Τσούκα – Τριπόταμος της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Η υπό μελέτη καθίζηση βρίσκεται νοτιοδυτικά της Τοπικής Κοινότητας Τριπόταμου, στη θέση Γκουραίϊκα, επί του άξονα της οδού Τσούκα – Τριπόταμος, δυτικά του Αγραφιώτη ποταμού και της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών.

Για την αντιμετώπιση της καθίζησης προβλέπεται να γίνουν εργασίες, όπως:

– Η αποξήλωση ασφαλτοταπήτων, στρώσεων οδοστρωσίας και εδαφικών υλικών.

– Η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης.

– Η ανακατασκευή της οδού.

– Η κατασκευή τεχνικών – κρασπεδόρειθρων, για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων όπου είναι απαραίτητη.

Επίσης θα γίνουν ασφαλτικές εργασίες συντήρησης, σε τμήματα του καταστρώματος, του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, που έχουν υποστεί ζημιές. Η προθεσμία για την περαίωση του έργου, έχει οριστεί στους 18 μήνες.

«Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στην Π.Ε. Ευρυτανίας, με ένα ακόμη οδικό έργο προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ. Την επόμενη περίοδο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των καθιζήσεων  στη θέση Γκουραίϊκα.

Είναι ένα ακόμη έργο, το οποίο υπηρετεί τον πρωταρχικό μας στόχο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Ευρυτανίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου βελτιώνουμε τις βασικές οδικές υποδομές με προτεραιότητα στην οδική πρόσβαση προς την Ιερά Μόνη Τατάρνας, η οποία έχει σημαντική επισκεψιμότητα  καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους», τόνισε απ’ την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024