Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά στα Φύλλα Χαλκίδος

Ολόκληρη η ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm).

4 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, μέσα στο αναστάσιμο κλίμα, πανηγύρισε την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, η ιστορική ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, προεξάρχοντος στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες ετελέσθησαν ανήμερα της πανηγύρεως, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου.

Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφός της Ιεράς Μονής, συμμετεχόντων και πατέρων – αδελφών της Ιεράς Μονής, ενώ ανήμερα χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, συλλειτουργούντων των αδελφών της Ι. Μονής Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Ηγουμένου Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, του Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπαθανασίου, Οικονόμου της Ι. Μονής και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε εξαιρετικά Χορός μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.

Μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη η Αρτοκλασία και ευλογήθηκε το φαγητό – πανηγύρι, το οποίο προετοίμασαν εθελοντές, αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών κτηνοτρόφων και προσεφέρθη σε όλους τους πανηγυριστές, ενώ ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην ευεργεσία που απολαμβάνει η ανθρωπότητα, διά της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού και στα άξια προσκυνήσεως μαρτύρια του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, τα οποία αποτελούν δόξα και καύχημα της Εκκλησίας και αιτία συγκινήσεως των χριστιανών, όπως αναφέρει η υμνογραφία της Εκκλησίας μας. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε διδακτικά, ότι προσκυνούμε οι πιστοί τα όργανα των βασανιστηρίων των Αγίων Μαρτύρων, διότι δι’ αυτών δόξασαν τον Χριστό και κατέθεσαν την ακλόνητη πίστη τους σε Εκείνον, όπως επίσης τιμούμε και προσκυνούμε τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού, διότι δι’ αυτού χαρίσθηκε στους καταδίκους της αμαρτίας η άφεση και ξανάνοιξε ο Παράδεισος.

Φέτος, λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία και το «Χοροστάσι» του Αγίου και η συμμετοχή των πιστών -μεταξύ των οποίων και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας- στα τελούμενα ήταν υποδειγματική με την συμβολή και των εθελοντών συνεργατών της Ι. Μονής.

Ολόκληρη η ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024