Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου

Επικυρώθηκε η ένταξη του Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

28 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από σήμερα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Έυβοιας, Συμεών Κεδίκογλου. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ νέος πολιτικός (γεννήθηκε το 1973) ανακοίνωσε συστράτευσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση επισφράγισε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την πρωτοβουλία για την ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο ίδιος και έγινε στην βάση της αντίθεσής του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Όπως σημειώνει  στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο,  τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη”.

Ο Συμεών Κεδίκογλου δηλώνει πως  “παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία. Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες”.

Όπως προαναφέραμε ο Σ.Κεδίκογλου προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σϋμφωνα με όσα αναφέρει ο ιδιος ο Συμεών Κεδίκογλου στο βιογραφικό του “εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Ν. Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Οκτώβριο του 2009 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου του 2012. Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης ψηφίστηκε αντιπρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και υπήρξε εισηγητής στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Γραμματέας του τομέα υγείας για τα επόμενα 3 χρόνια”.

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024