,

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Λιβαδειάς στην μαθήτρια που διακρίθηκε σε διαγωνισμό ποίησης

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει την Μελίνα Γιοβανούδη, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, η οποία απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον 2ο ειδικό έπαινο ποίησης στον 9ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το […]

26 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει την Μελίνα Γιοβανούδη, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, η οποία απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον 2ο ειδικό έπαινο ποίησης στον 9ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Β’ θμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Ελλάδας, αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Το ποίημα της Μελίνας Γιοβανούδη «Ήβη» διακρίθηκε μεταξύ πολλών κειμένων που κατατέθηκαν στο φετινό διαγωνισμό. Μια σημαντική διάκριση που μας κάνει περήφανους, γεμίζοντας μας με συγκίνηση, ικανοποίηση και αισιοδοξία για τους νέους της πόλης μας που σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να καταθέτουν τις ιδέες, τις ανησυχίες και τα όνειρα τους μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική έκφραση της γραφής.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, εμψυχώνοντας και στηρίζοντας τους μαθητές να παράξουν λογοτεχνικό λόγο και με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν συναισθήματα, να καταγράψουν εμπειρίες, να φανταστούν και να θίξουν ζητήματα που τους απασχολούν, μεταδίδοντας τα μηνύματά τους στους εφήβους, αλλά και σε όλους μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία και πολλές μελλοντικές διακρίσεις στη Μελίνα, τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε λογοτεχνικό επίπεδο και να μην σταματήσει στιγμή να προσπαθεί μέσω της ποίησης να μας μαγεύει με εικόνες, γεμάτες συγκίνηση και ελπίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ