,

Το Facebook απαγορεύει το Redfish για τον εορτασμό της ναζιστικής ήττας

 Το ρωσικό πρακτορείο Ruptly ενημέρωσε την Παρασκευή ότι το Facebook διέγραψε τη σελίδα του Redfish για την δημοσίευση φωτογραφιών αρχείου σχετικά με την ήττα του φασιστικού καθεστώτος στην Ιταλία και την ανάμνηση των φρικαλεοτήτων του Ολοκαυτώματος.   «Το Facebook διέγραψε τη σελίδα μας, αναφέροντας ότι οι δημοσιεύσεις μας παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας. Ωστόσο, κι […]

2 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

 Το ρωσικό πρακτορείο Ruptly ενημέρωσε την Παρασκευή ότι το Facebook διέγραψε τη σελίδα του Redfish για την δημοσίευση φωτογραφιών αρχείου σχετικά με την ήττα του φασιστικού καθεστώτος στην Ιταλία και την ανάμνηση των φρικαλεοτήτων του Ολοκαυτώματος.

 

«Το Facebook διέγραψε τη σελίδα μας, αναφέροντας ότι οι δημοσιεύσεις μας παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας. Ωστόσο, κι άλλα αριστερά ΜΜΕ λογοκρίνονται όταν η ακροδεξιά αυξάνεται παγκοσμίως», ανέφερε το Redfish στο Twitter.

 

Η σελίδα, με περισσότερους από 800.000 ακολούθους, αφαιρέθηκε αφότου δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες του Μπενίτο Μουσολίνι, αρχηγού του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος της Ιταλίας. Κοινοποιήθηκαν στις 28 Απριλίου, σηματοδοτώντας την ημέρα που εκτελέστηκε ο σύμμαχος του Αδόλφου Χίτλερ.

 

Το Redfish επίσης τίμησε την 76η επέτειο από την απελευθέρωση από το γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης στο Άουσβιτς.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα, το Πανεπιστήμιο Georgetown, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κυβερνώσα ελίτ των ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα άρθρο για την επιτυχία της «ρωσικής προπαγάνδας» στο Redfish.

 

«Το άρθρο διαβεβαίωσε ότι το Redfish προωθούσε την ατζέντα του Κρεμλίνου σχετικά με τις παλαιστινιακές αντιιμπεριαλιστικές απόψεις. Πιστεύουμε ότι η απόφαση του Facebook δεν είναι σύμπτωση», δήλωσε η Russia Today (RT).

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπλοκάρονται οι λογαριασμοί των ρωσικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τον Σεπτέμβριο του 2020, για παράδειγμα, το Twitter απαγόρευσε την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης του RIA Novosti.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024