Το σαββατοκύριακό το Classic Rally “Acropolis Legends”

ΟΣΙΣΑ διοργανώνει στις 15 & 16 Μαίου 2021 το Classic Rally “Acropolis Legends”, μία εκδήλωση για ιστορικά αυτοκίνητα και πολύ καλά προετοιμασμένα πληρώματα. Το ράλλυ θα ξεκινήσει όπως πάντα από την Ακρόπολη, θα διατρέξει θρυλικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και θα διανυκτερεύσει στα Λουτρά Υπάτης.  Το Σάββατο 15/5 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους […]

13 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

ΟΣΙΣΑ διοργανώνει στις 15 & 16 Μαίου 2021 το Classic Rally “Acropolis Legends”, μία εκδήλωση για ιστορικά αυτοκίνητα και πολύ καλά προετοιμασμένα πληρώματα. Το ράλλυ θα ξεκινήσει όπως πάντα από την Ακρόπολη, θα διατρέξει θρυλικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και θα διανυκτερεύσει στα Λουτρά Υπάτης. 

Το Σάββατο 15/5 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ μετά τη Φυλή και τη Θίσβη η πρώτη ανασυγκρότηση θα γίνει στην Άμφισσα. Αμυγδαλέα, Μηλέα, Στίλια, Κροκύλιο, Αρτοτίνα & Πενταγιοί είναι οι ειδικές που θα φέρουν τα πληρώματα στη Γραμμένη Οξιά. Ακολουθούν Γαρδίκι, Κυριακοχώρι & Νικολίτσι και με τη συμπλήρωση 500 απαιτητικών χιλιομέτρων τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο Mitsis Galini Wellness Resort & Spaστα Καμμένα Βούρλα. 

Την Κυριακή 16/5 τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς Μπράλο, Οινοχώρι και Πανουργιά για τα 400 χιλόμετρα της 2ης μέρας. Μετά από σύντομη στάση στον Αθανάσιο Διάκο ακολουθούν η Καστριώτισσα, Χάνι Ζαγκανά, η Βίνιανη, το Προσήλιο και η ανασυγκρότηση της ημέρας στην Αράχωβα. Μετά τις ειδικές της Χαιρώνιας και της Πέτρας και αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 4 σκέλη (χωρισμένα σε 7 υποσκέλη), 21 ειδικές και 900 αγωνιστικά χιλιόμετρα οι μονομάχοι θα τερματίσουν το απόγευμα στην Ακρόπολη. 

Δεκτά να συμμετάσχουν θα είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1991 τα οποία είναι εφοδιασμένα με Πιστοποιητικά FIA ή FIVA καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος “potentially historic – youngtimer”, κατασκευής 1/1/1992-31/12/2001. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο Κατηγορίες, την Regularity με 21 ειδικές διαδρομές και την Touring Trophy με λιγότερες απλές & ειδικές διαδρομές και χρονομετρήσεις. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε μία απο τις 2 ημέρες, δηλαδή είτε το Σάββατο, είτε την Κυριακή. 

Το δικαίωμα συμμετοχής για την κατηγορία Regularity ανέρχεται στα 280€ για μέλη ΣΙΣΑ και 300€ για μη μέλη. Για την κατηγορία Touring Trophy η τιμή ανέρχεται 260€ για μέλη ΣΙΣΑ και 280€ για μη μέλη.
Η τιμή για ημερήσια συμμετοχή (Σάββατο ή Κυριακή) ανέρχεται στα 180€. Οι τιμές περιλαμβάνουν τα οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, συμμετοχή στην δεξίωση απονομής, έπαθλα και αναμνηστικά της εκδήλωσης. Η λήξη συμμετοχών είναι την Παρασκευή 7/5/2021 20:00. 

Για πληροφορίες και Ειδικό Κανονισμό μπορείτε να ενημερώνεστε στη γραμματεία του ΣΙΣΑ και στην ιστοσελίδα www.sisa.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024