Χαρτοποιία Φθιώτιδας: Η πρώτη ελληνική βιομηχανία που στρέφεται στο LNG

Aντικαθιστά το ρυπογόνο και ακριβό μαζούτ με φυσικό αέριο...

6 Μαΐου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η πρώτη ελληνική βιομηχανία που στρέφεται στο LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) για την κάλυψη των ιδιαίτερα υψηλών αναγκών της σε θερμική ενέργεια είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για τη βιομηχανική μονάδα της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας του Ομίλου EL PACK, η οποία αντικαθιστά το ρυπογόνο και ακριβό μαζούτ με φυσικό αέριο το οποίο θα παραλαμβάνει σε υγρή μορφή, επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής και στους εκπεμπόμενους ρύπους.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας δείχνει το δρόμο προς το μέλλον για την Ελληνική Βιομηχανία με οδηγό έναν πολύ ανταγωνιστικό καύσιμο και γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας, Αντώνης Σπυράκης.

Η τροφοδοσία της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας με LNG θα πραγματοποιείται μέσω βυτιοφόρων οχημάτων, που θα παραλαμβάνουν το καύσιμο από την αντίστοιχη εγκατάσταση της Ρεβυθούσας που θέτει σε λειτουργία ο ΔΕΣΦΑ στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η δράση της εταιρείας ως προμηθευτή LNG σε τελικούς καταναλωτές εκτείνεται στους τομείς της Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας και των Οδικών Μεταφορών. Πρόσφατα, μάλιστα, η Blue Grid σε συνεργασία με ένα μεγάλο όμιλο της χώρας μας, την Ελινόιλ, προχώρησαν στη σύσταση της BlueFuel, με στόχο την ανάπτυξη των πρώτων πρατηρίων LNG στην Ελλάδα.

«Αποστολή της Blue Grid είναι να προσφέρει σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας καθαρότερα καύσιμα που συνδυάζουν την εξοικονόμηση κόστους με υψηλότερες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αυτή τη στιγμή το LNG αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη εμπορικά λύση στην περιοχή μας, τόσο για τη Βιομηχανία όσο και για τις Μεταφορές. Η εταιρεία μας εδώ και σχεδόν 4 χρόνια επενδύει διαρκώς χρόνο και πόρους σε αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα και χαιρόμαστε που πλέον έχουμε εισέλθει στην περίοδο υλοποίησης έργων και πρωτοβουλιών, οι οποίες όλο και θα πυκνώνουν στο προσεχές διάστημα» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Σοφοκλής Παπανικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023