11ο Athens Open Air Film Festival: To καλοκαιρινό ραντεβού των σινεφίλ επιστρέφει

Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

3 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από τις «Νύχτες Πρεμιέρας», μας επιφυλάσσει και φέτος αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, με ελεύθερη είσοδο και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μετά την περσινή, άκρως επιτυχημένη και ασφαλή διοργάνωση αλλά και τον δύσκολο χειμώνα απομόνωσης και εσωστρέφειας από τον οποίο βγαίνουμε όλοι, το 11ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην πόλη με διάθεση επανασύνδεσης, συλλογικότητας και αγάπης.

Για μια ακόμη χρονιά εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης μετατρέπονται σε μαγευτικά υπαίθρια ή drive-in σινεμά και αγαπημένοι θερινοί κινηματογράφοι φιλοξενούν κλασικές και ανεξερεύνητες δημιουργίες στην αρτιότερη οπτικοακουστική ποιότητα, προσφέροντας την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική συντροφιά στο κοινό της Αθήνας.

Το δημιουργικό για την 11η έκδοση του Athens Open Air Film Festival, που σχεδίασε ο Βασίλης Μέξης, είναι εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Ερωτική Επιθυμία» («In the Mood for Love»), το οποίο θα φιλοξενηθεί στη φετινή διοργάνωση σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων της ταινίας, παρόμοια με πολυάριθμες ειδικές προβολές οι οποίες γίνονται αυτό τον καιρό στον υπόλοιπο κόσμο.

Από το αξέχαστο μουσικό μοτίβο μέχρι την πανδαισία των χρωμάτων κι από τη σκηνοθεσία του βλέμματος μέχρι την τελετουργία του άφταστου έρωτα, η «Ερωτική Επιθυμία» σφράγισε μεμιάς την έλευση του 21ου αιώνα και αποτελεί ταινία-σταθμό του παγκόσμιου σινεμά.

Όπως πολλές μεγάλες πόλεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έτσι και η Αθήνα συμμετέχει στον εορτασμό της 20ής επετείου από την πρώτη κυκλοφορία της θρυλικής ταινίας του Γουόνγκ Καρ Γουάι στις αίθουσες, προβάλλοντας την «Ερωτική Επιθυμία» σε αποκατεστημένη κόπια και σε εμβληματική τοποθεσία της πόλης.

Προβολές της ταινίας σε μοναδικούς υπαίθριους χώρους έχουν ήδη φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, τη Σιγκαπούρη, τη Σαϊγκόν, το Λονδίνο, τη Μελβούρνη, το Τορόντο και αλλού, ενώ τον Ιούλιο έχει προγραμματιστεί μια ειδική υπαίθρια προβολή στο πλαίσιο του επερχόμενου Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία «Ερωτική Επιθυμία» είναι μια ευγενική παραχώρηση του Cinobo και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Ιουνίου.

Η αφίσα με τα λόγια του δημιουργού της, Βασίλη Μέξη: «Ένα συν ένα ίσον ένα… Μια ιστορία αγάπης διηγείται η “Ερωτική Επιθυμία” ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αποζητούν απελπισμένα ένα άγγιγμα: Μία κατάσταση με την οποία όλοι ταυτιζόμαστε πλέον πιο πολύ από ποτέ. Μία αγκαλιά λαχταρούν να μοιραστούν οι δυο ήρωες. Μία και περισσότερες αγκαλιές επιθυμεί να μοιραστεί το φετινό Φεστιβάλ με το κοινό του. Όπως το ρομαντικό κινηματογραφικό ζευγάρι του φιλμ, έτσι και το 11ο Athens Open Air Film Festival αναζητά το άγγιγμα, την επικοινωνία, τα πολύτιμα εκείνα πράγματα που έχουμε στερηθεί, όλα τα συσσωρευμένα συναισθήματα που ήρθε η ώρα να εκφραστούν. Για να γιορτάσουμε το πιο τρυφερό πράγμα στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη ζωή».

Το πλήρες πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival – που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και την αδιάλειπτη υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) – θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024