Αρχίζει ο εμβολιασμός για τους συμμετέχοντες

των Ολυμπιακών Αγώνων

11 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Περίπου 18.000 άτομα, που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων διαιτητών/κριτών και εθελοντών, θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη καθώς πλησιάζει η κορυφαία αθλητική γιορτή του πλανήτη (23/7-8/8).

Περίπου έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο εμβολιασμός θα αφορά εκείνους που «αλληλεπιδρούν στενά και συχνά με τους αθλητές», δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την πίεση από την αντιπολίτευση και τον φόβο της επανεμφάνισης του κορονοϊού κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά αργά, καθώς μόλις το 4% του πληθυσμού έχει εμβολιασθεί πλήρως στην χώρα.

Ο εμβολιασμός που θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφορά διαιτητές, το προσωπικό του Ολυμπιακού Χωριού, υπαλλήλους και εργολάβους, το προσωπικό των αεροδρομίων, τους υπεύθυνους για τους ελέγχους ντόπινγκ και τα μέλη των Εθνικών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024