Δεν θα έρθουν Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα

τον μήνα Ιούνιο

4 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Μία από τις σημαντικότερες αγορές της χώρας μας στο τουριστικό κομμάτι, η Βρετανία, από την οποία προσελκύονται πληθώρα επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνον δεν περιλαμβάνει ελληνικούς νησιώτικους προορισμούς στην “πράσινη” λίστα (απαλλάσσεται η υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή), αλλά υποβίβασε και την Πορτογαλία στους “πορτοκαλί” προορισμούς. Παράλληλα, έθεσε άλλες επτά χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη “κόκκινη” λίστα.

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που αποδεικνύει πως ο μήνας Ιούνιος έχει “καεί”. Παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει Βρετανοί αξιωματούχοι, η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποθαρρύνει ακόμα περισσότερα τα ταξίδια υπό την ανησυχίας υποτροπής της πανδημίας. Οι εν λόγω εξελίξεις, έχουν ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τις μεγάλες βρετανικές αεροπορικές επιχειρήσεις και ταξιδιωτικά γραφεία, από τη στιγμή που δεν είδαν τις υποσχέσεις περί χαλάρωσης να τηρούνται.

Η υποχρεωτική καραντίνα στις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς κανείς Βρετανός πολίτης δεν θα λάβει το “ρίσκο” να επισκεφθεί οποιαδήποτε περιοχή εκτός “πράσινης” λίστας. Ο χρωματισμός των προορισμών, ισοδυναμεί με απόλυτο σχεδόν απαγορευτικό, για τα ταξίδια σε προορισμούς με αποχρώσεις του κόκκινου.

Αξίζει να αναφερθεί πως, η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη για τον ελληνικό τουρισμό μετά τη Γερμανία, καθώς η χώρα μας προσελκύει κατά μέσο όρο 3 εκατομμύρια τουρίστες ανά έτος, αποφέροντας εισπράξεις άνω των 2 δισ ευρώ.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Μάιο και τον Απρίλιο σημειώνεται μια αξιοπρόσεκτη αύξηση των διεθνών αφίξεων σε σχέση, βέβαια, με τους «νεκρούς» για τα ταξίδια αντίστοιχους μήνες του 2020.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024