Δήμος Χαλκιδέων: Το ΚΕΓΕ Ν. Αρτάκης να μετατραπεί σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής

Καθώς και Λαογραφικό Μουσείο

14 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, στο χώρο του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Νέας Αρτάκης, με κύριο θέμα συζήτησης τον από κοινού σχεδιασμό για την αξιοποίηση του χώρου.

Η πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων, σχετικά με την αξιοποίηση του ΚΕΓΕ, είναι η δημιουργία ενός Δημόσιου Ι.Ε.Κ Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής, προωθώντας την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την περιοχής, καθώς και η ίδρυση πολιτιστικού κέντρου με επίκεντρο τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.

«Προτείνουμε ο χώρος να στεγάσει ένα Δημόσιο Ι.Ε.Κ Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής, που να δημιουργεί σπουδαστές καταρτισμένους και έτοιμους να εργαστούν σε αυτούς τους δύο τομείς. Τα οφέλη είναι πολλά. Αρχικά, όπως γνωρίζετε τόσο στην περιοχή της Νέας Αρτάκης αλλά και ολόκληρου του Δήμου Χαλκιδέων, δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις παραγωγικού τομέα και με την ίδρυση Δημόσιου Ινστιτούτου με αυτές τις ειδικότητες, θα δημιουργηθεί μια αλυσίδα ζήτησης και προσφοράς εργασίας και θα συνδεθεί άμεσα η εκπαίδευση με την εργασία.  Επιπλέον θα προσελκύσουμε ανθρώπους από την Εύβοια και την Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα, μέσω κάποιου Δημόσιου Πανεπιστημίου ή Ιδιωτικής Σχολής.

Τέλος, εδώ στον ίδιο χώρο, σε ένα οίκημα πίσω από το κτίριο του ΚΕΓΕ, επιθυμούμε τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου, με επίκεντρο την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου, όπου θα στεγάζονται ιστορικά εκθέματα, θα είναι επισκέψιμος και βέβαια θα μπορούν να οργανωθούν εκδηλώσεις, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην πόλη. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό.

Ο σχεδιασμός του Δήμου είναι έτοιμος και μπορούμε να τον υποστηρίξουμε, πάντα βέβαια με τη συνεργασία τη δική σας, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και όλων των αρμόδιων φορέων που θα χρειαστούν.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης και ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κώσταρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024