Η GarlicMother μια food blogger από τον τόπο σου!

Για τον κόσμο της Θήβας είναι η Κωνσταντίνα Πανούση. Για τον κόσμο του ίντερνετ γίνεται η Garlicmother και μας μαγειρεύει τα πιο νόστιμα πιάτα που έχεις φανταστεί!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση
Πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο , η όμορφη Σκορδομαμά δίνει απάντηση στην ερώτηση '' Τι θα φάμε σήμερα;'' με τα πιο απλά αλλά γευστικά πιάτα της.
Το προφίλ της στο instagram σε ενημερώνει κάθε μέρα για τις νέες αναρτήσεις του blog αλλά και για γευστικές ανακαλύψεις που βρέθηκαν στο δρόμο της Κωνσταντίνας.
Ιδανική παρέα στα μεγειράματα της είναι το ''φασόλι'' της όπως λέει και εκείνη, η κόρη της που όπως φαίνεται λατρεύει τα πιάτα της μαμάς.
Μια ταλαντούχα food blogger από την πόλη της Θήβας που κατακτά με γοργούς ρυθμούς και τον κόσμο του ίντερνετ.
Η Garlicmother θέλει να μοιραστεί μαζί σου όλα εκείνα τα σπουδαία που ένα τραπέζι μοιράζεται μεταξύ του.
Να μοιραστεί εκείνη την συνταγή που κάνει τους ανθρώπους να έρχονται κοντά.
Και όλοι λίγο πολύ έχουμε να θυμόμαστε ένα cozy απόγευμα που ο μπαμπάς, μας έψησε ψωμάκι στο τζάκι με λίγο τυρί -η σπεσιαλιτέ του- και ένα κυριακάτικο μεσημέρι στον παππού γεμάτο με φωνές, γέλια και έντονες συζητήσεις. 
Μόλις όμως έβγαινε το αρνάκι από τον φούρνο με μελωμένες μυρωδάτες πατάτες…η αρμονία ξαναρχόταν στο τραπέζι, το “Γειά στα χέρια σου” και το τσούγκρισμα στα ποτήρια..


Ποια είναι η γυναίκα πίσω από την Garlic Mother; 

''Η Garlimother είναι μία 33χρονη full time job γυναίκα από όλες τις απόψεις. Είναι μητέρα μιας
πανέμορφης δεσποινίδας, σύζυγος, επιχειρηματίας, blogger, φίλη, αδερφή, κόρη…και ο κατάλογος
δεν σταματά. Μια γυναίκα λοιπόν σύγχρονη σαν όλες τις άλλες.''

Ποιος είναι ο ‘’νονός’’ του σάιτ; Γιατί Σκορδομαμά;

''Η νονά του blog είμαι εγώ η ίδια. Γιατί σκορδομάνα; Μεγάλη κουβέντα. Η Σκορδομάνα λοιπόν
έχει κάπως στενάχωρη ιστορία πίσω της. Δύσκολη. Θα σου είμαι ειλικρινής πως δεν μπορώ
ακριβώς να σου μοιραστώ όλη την αλήθεια για αυτό το όνομα, που η αλήθεια είναι πως κρύβει
πολλά. Έχω υποσχεθεί και στους followers μου, σε αυτή την πολύ όμορφη παρέα που έχουμε
δημιουργήσει, πως θα μοιραστώ αυτή την ιστορία πολύ σύντομα. Την έχω βέβαια μοιραστεί με
γυναίκες που μιλάμε πολύ μέσω instagram και έχουμε εξομολογηθεί πολλά μεταξύ μας. Και το
δέσιμο γίνεται πολύ πιο όμορφο και ουσιαστικό. Οφείλω πάρα πολλά σε αυτόν τον κόσμο θέλω να
ξέρεις. Χωρίς να το γνωρίζουν μου έκαναν ένα τεράστιο δώρο και αυτή την ευγνωμοσύνη θα τους
τη χρωστώ για πάντα.''

Πως ξεκίνησε αυτή η αγάπη με την μαγειρική;

''Φαντάζομαι από μικρή ηλικία. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια με πολλά τραπεζώματα, ώρες
συζητήσεων γύρω από το τραπέζι, πολλά γλέντια αλλά και έντονες συζητήσεις. Πάντα με καλό
φαγητό και καλό κρασί. Με μαμά εξαιρετική μαγείρισσα, φρόντιζε και μας φροντίζει όλους…και με
έναν μπαμπά τρομερά κιμπάρη στα κρεατικά. Φαντάζομαι το γονίδιο δούλεψε σε αυτή την
περίπτωση.''

Αν κοιτάξει κάποιος το blog σου θα καταλάβει πως μέσα από τον γραπτό σου λόγο δημιουργείς εικόνες. Εσύ τι εικόνες έχεις από την παιδική σου ηλικία; Έχουν γεύσεις;

''Όπως σου είπα. Μεγαλωμένη με μια πολύ δεμένη οικογένεια, που ο ένας φρόντιζε και φροντίζει
τον άλλον, που η πρώτη ερώτηση ήταν πάντα “Έφαγες καλά;” όχι αν έφαγες σκέτο. Έχει διαφορά.
Θυμάμαι τη μαμά από μικρή κάθε Κυριακή να μας φτιάχνεις πίτες και ραβανί και να μας ξυπνάει,
να τρώμε με την αδερφή μου στο τζάκι μουσέντα ζεστή. Θυμάμαι τον μπαμπά, ο καλύτερος
μαέστρος στα κρεατικά, να φτιάχνει μέχρι και τώρα μεζέδες που δεν μπορείς να αντιληφθείς την
νοστιμιά τους. Και πάντα να κοκορεύεται για την νοστιμιά τους αλλά να δείχνει και τόσο
ικανοποιημένος και ευτυχισμένος που το ευχαριστηθήκαμε. Για εμάς το τραπέζωμα ήταν η μόνη
εύκολη δουλειά και το οικογενειακό τραπέζι ιεροτελεστία. Και είναι κάτι που κρατώ και εγώ στη δική
μου οικογένεια. Το στρώσιμο του τραπεζιού κάθε μέρα και όχι φαγητό στο πόδι και ο καθένας
χωριστά, για μένα είναι ποιότητα ζωής.''

Τι είναι για σένα μαγειρική;

''Μαγειρική είναι οικογένεια, δέσιμο και νοιάξιμο. Είναι τέχνη, πολιτισμός και κουλτούρα.
Αντιλαμβάνομαι πολλά από έναν άνθρωπο με τον τρόπο που τρώει, επιλέγει το φαγητό του και
πως το διαχειρίζεται. Όχι αν είναι ακριβό ή φθηνό. Δύσκολο ή έυκολο. Και για να είμαι απόλυτα
ειλικρινής, η ντομάτα, η φέτα και η ελιά για μένα είναι το πιο πολύτιμο φαγητό του κόσμου. Το πιο
σπουδαίο.''

Τι αποτελεί έμπνευση στην δημιουργία των συνταγών σου;

''Τα πάντα. Πάνω από όλα όμως είναι το τσουκάλι της σημερινής “νοικοκυράς”. Της σημερινής
γυναίκας. Που τρέχει να τα προλάβει όλα, που έχει χίλιους ρόλους να καλύψει και θέλει όμως η
οικογένεια της να φάει από τα χεράκια της. Και για μένα αυτό είναι σημαντική αποστολή και τρέφω
μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για όλες αυτές τις γυναίκες. Εμπνέομαι όμως από τα προϊόντα του
κάθε τόπου, από την εποχή, από κάτι που θα δω ή θα γευτώ και θα με εκπλήξει. Όλα όμως απλά
και κατανοητά.''

Έχεις ταξιδέψει σε αρκετά μέρη , που γεύτηκες τα καλύτερα πιάτα;

''Έχω πάει σε πολλά μέρη σε αυτό τον κόσμο. Μαζεμένα όμως καλά πιάτα έχω φάει μόνο στην
Ελλάδα. Και γαστρονομικά η χώρα μας παίζει μεγάλη μπάλα, να στο πω και πολύ λαϊκά. Δεν
μπορώ να ξεχάσω το φαγητό που έκανα στη Νάξο. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη νοστιμιά αυτού του
νησιού από άκρη σε άκρη. Μαγειρεμένα με τόση αγάπη και σεβασμό, τόσο απλά αλλά τόσο
ακατανόητα νόστιμα.''

Τα τοπικά προϊόντα είναι το Α και το Ω στις συνταγές σου, από την Θήβα ποια ξεχωρίζεις;

''Η Θήβα βγάζει από τα καλύτερα προϊόντα της χώρας. Η Βοιωτία με κορωνίδα τη Θήβα, δεν
βγάζει προϊόντα θερμοκηπίου, όπως για παράδειγμα η Κρήτη ή η Πελοπόννησος. Χωρίς να θέλω
φυσικά να μειώσω τη σημαντικότητα άλλων περιοχών και τα τοπικά τους προϊόντα, είναι όμως η
αλήθεια. Ό,τι βγαίνει από αυτό τον τόπο από καρπούζι, πατάτα, κρεμμύδι μέχρι κολοκύθι και ό,τι
βάζει ο νους σου είναι φρέσκα, για αυτό και πεντανόστιμα.''

Ποια είναι η αγαπημένη συνταγή που λατρεύεις να φτιάχνεις για την οικογένεια σου;

''Αν ρωτήσεις τον άντρα μου θα σου πει ότι τον κιμά μου δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί κανείς
(μακαρόνια με κιμά μπορεί να τρώει κάθε μέρα), αν ρωτήσεις την κόρη μου θα σου πει ο λεμονάτος
αρακάς μου (χαχααχα)…αν τώρα τους ρωτήσεις όλους θα σου πουν οι πίτες μου και η αλήθεια
είναι πως και εγώ τις λατρεύω, όλες με όποιο υλικό και με όποιο φύλλο. Χώμα και νερό να μου
δώσεις, την πιο νόστιμη πίτα θα σου κάνω.''

Τι πιστεύεις ότι αγαπάει ο κόσμος στο blog σου;

''Ο κόσμος νομίζω πως αγαπάει τη ειλικρίνεια και την αλήθεια μου. Δεν αντέχω το θεαθήναι, το
δήθεν, την ψευτιά. Δεν μπορώ να βλέπω πράγματα απλά και μόνο να τα κάνουμε, χωρίς να τα
εννοούμε. Όταν γελάω, γελάω δυνατά, όταν στεναχωριέμαι δεν μπορώ να κρυφτώ…καλά όταν
εκνευρίζομαι, λίγο να με έχεις παρακολουθήσει, την ξέρεις την απάντηση. Μοιράζομαι στιγμές από
το σπίτι μου, την προσωπική μου ζωή χωρίς φίλτρα. Είμαι μία γυναίκα σαν όλες τις άλλες, με
άποψη και παρουσία.''

Το 2018 είχες προταθεί για τα βραβεία mc blog awards by Marie Claire. Μίλα μας για αυτή σου την εμπειρία.

''Είχε πλάκα. Ήταν κάπως αγχωτικά για μένα να σου πω την αλήθεια, γιατί ήμουν στα πολύ
πρώτα μου βήματα και μου έκανε και πολλή μεγάλη εντύπωση που είχα αρχικά προταθεί. Γνώρισα
κόσμο, κατάλαβα πολλά και αργότερα συνειδητοποίησα ακόμα περισσότερα. Κάθε μα κάθε
εμπειρία μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.''


Μέσα από τον λογαριασμό σου στο instagram κατά καιρούς παίρνεις θέση και για επίκαιρα κοινωνικά θέματα. Η GarlicMother θα ασχοληθεί εντονότερα στο μέλλον με τέτοια θέματα;

''Εγώ πάλι σου αντιστρέφω κάπως την ερώτηση και σου λέω, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν
γυναίκες του σήμερα που να μην είναι ενεργές με κοινωνικά ζητήματα και πόσο μάλλον όταν τις
αφορά άμεσα. Το instagram και οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όταν κάπως είσαι
και δημοφιλής, έχεις το βήμα και την δυνατότητα να ακουστείς, να μιλήσεις, να βοηθήσεις.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μένεις αμέτοχη. Αλλά εκείνοι που δημιουργούν όμως το
περισσότερο κακό, δεν είναι εκείνοι που δεν συμμετέχουν, που δεν ενδιαφέρονται. Είναι εκείνοι
που το κάνουν για τα μάτια του κόσμου, για το θεαθήναι που λέγαμε, γιατί όλοι ποστάρανε μια
κακοποιημένη γυναίκα…γιατί και όχι και εγώ. Γιατί το repost έχει γίνει μόδα. Το πρόβλημα λοιπόν
δεν είναι μόνο εκείνοι που πιστεύουν πως η γη μπορεί να είναι τετράγωνη, αυτούς κάπως τους
κουμαντάρεις, το πρόβλημα είναι εκείνοι που ποστάρουν πως η γη είναι στρογγυλή ενώ πιστεύουν
πως είναι τετράγωνη. Το σχόλιο “ο ρατσισμός είναι κακός” δεν βοηθάει πουθενά παιδιά.''

Εκτός από Σκορδομαμά όλων των αναγνωστών σου , είσαι και μαμά στην καθημερινότητα. Η μητρότητα έχει αλλάξει τον τρόπο και το είδος της μαγειρικής σου;

''Η μικρή μου είναι σχεδόν δύο οπότε το μαγείρεμα είναι πολύ εύκολο πια. Άλλαξε η μαγειρική
μου, όπως και όλων των μαμάδων μέχρι τον χρόνο. Μάθαμε όμως ευτυχώς πολύ γρήγορα να
τρώμε μόνες μας και αγαπήσαμε σχεδόν όλες τις γεύσεις και τα φαγητά οπότε είναι όλα πολύ
εύκολα πια. Μαγείρευα έτσι και αλλιώς πάντα υγιεινά και προσεχτικά για μένα και τον άντρα μου,
οπότε η μικρή Ξανθούλα ήρθε και προστέθηκε στην παρέα μας''

Περνάς χρόνο στην κουζίνα με την κόρη σου;

''Περνάμε πολύ χρόνο στη κουζίνα όλη η οικογένεια. Τώρα σιγά σιγά και η Ξανθή έχει ξεκινήσει
να πειραματίζεται με τα υλικά, τις παρασκευές και την διαδικασία του φαγητού και έχει μεγάλη
πλάκα. Μπορεί να κάνουμε την κουζίνα ένα χάλι και να την καθαρίζουμε πέντε φορές την μέρα,
αλλά δεν μας νοιάζει καθόλου.''

Υπήρξε κάποια στιγμή μου είπες ΄΄τα παρατάω΄΄; Αν ναι , τι ήταν αυτό που σε κράτησε να συνεχίσεις;

''Όχι δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή. Μπορεί να είμαι φουλ στο πρόγραμμα μου και οι 24 ώρες να
μην φτάνουν, αλλά δύσκολα θα πω “τα παρατάω”.''

Τέλος θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τα μελλοντικά σου σχέδια.

''Ευχαριστώ πολύ που με ρωτάς. Έχω ήδη στην Θήβα, την ΧΑΧΑΝΟΥΠΟΛΗ, έναν πρότυπο
παιδότοπο που ήταν το πρώτο επιχειρηματικό μου εγχείρημα και ένα project που το αγάπησα και
εργάστηκα πολύ για αυτό. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.
Λόγω των συνθηκών δυστυχώς ο κλάδος γενικά έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και δεν έχω ακόμα
εικόνα ποιο θα είναι το μέλλον της. Παρόλα αυτά, μέσα σε αυτούς τους καιρούς, πήγα κάπως
κόντρα και άνοιξα με μια πολύ καλή μου φίλη, την Τούλα, ένα e-shop με παιδικά είδη, εκπαιδευτικά
παιχνίδια, προτάσεις για τη μαμά και το παιδί, με πολύ όμορφες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν
και οικολογικό χαρακτήρα, την MISS BOON www.missboon.gr. Επίσης τρέχουν άλλα δύο projects,
ενός ακόμα e-shop με γυναικεία ρούχα αυτή τη φορά και χειροποίητο κόσμημα παρέα με την
αδερφή μου Έμη και το τελευταίο που το ετοιμάζω πολλά χρόνια τώρα, είναι ίσως η μεγαλύτερή
μου καψούρα, καημός και μεγάλο όνειρο…αλλά θα στα πω ίσως κάποια άλλη στιγμή γιατί είναι
μυστικό και δεν μπορώ να στο αποκαλύψω ακόμα! (αχαχχα)''

Ευχαριστούμε θερμά την Garlicmother για την υπέροχη συνέντευξη!

 

Πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο , η όμορφη Σκορδομαμά δίνει απάντηση στην ερώτηση '' Τι θα φάμε σήμερα;'' με τα πιο απλά αλλά γευστικά πιάτα της.
Το προφίλ της στο instagram σε ενημερώνει κάθε μέρα για τις νέες αναρτήσεις του blog αλλά και για γευστικές ανακαλύψεις που βρέθηκαν στο δρόμο της Κωνσταντίνας.
Ιδανική παρέα στα μεγειράματα της είναι το ''φασόλι'' της όπως λέει και εκείνη, η κόρη της που όπως φαίνεται λατρεύει τα πιάτα της μαμάς.
Μια ταλαντούχα food blogger από την πόλη της Θήβας που κατακτά με γοργούς ρυθμούς και τον κόσμο του ίντερνετ.
Η Garlicmother θέλει να μοιραστεί μαζί σου όλα εκείνα τα σπουδαία που ένα τραπέζι μοιράζεται μεταξύ του.
Να μοιραστεί εκείνη την συνταγή που κάνει τους ανθρώπους να έρχονται κοντά.
Και όλοι λίγο πολύ έχουμε να θυμόμαστε ένα cozy απόγευμα που ο μπαμπάς, μας έψησε ψωμάκι στο τζάκι με λίγο τυρί -η σπεσιαλιτέ του- και ένα κυριακάτικο μεσημέρι στον παππού γεμάτο με φωνές, γέλια και έντονες συζητήσεις. 
Μόλις όμως έβγαινε το αρνάκι από τον φούρνο με μελωμένες μυρωδάτες πατάτες…η αρμονία ξαναρχόταν στο τραπέζι, το “Γειά στα χέρια σου” και το τσούγκρισμα στα ποτήρια..


Ποια είναι η γυναίκα πίσω από την Garlic Mother; 

''Η Garlimother είναι μία 33χρονη full time job γυναίκα από όλες τις απόψεις. Είναι μητέρα μιας
πανέμορφης δεσποινίδας, σύζυγος, επιχειρηματίας, blogger, φίλη, αδερφή, κόρη…και ο κατάλογος
δεν σταματά. Μια γυναίκα λοιπόν σύγχρονη σαν όλες τις άλλες.''

Ποιος είναι ο ‘’νονός’’ του σάιτ; Γιατί Σκορδομαμά;

''Η νονά του blog είμαι εγώ η ίδια. Γιατί σκορδομάνα; Μεγάλη κουβέντα. Η Σκορδομάνα λοιπόν
έχει κάπως στενάχωρη ιστορία πίσω της. Δύσκολη. Θα σου είμαι ειλικρινής πως δεν μπορώ
ακριβώς να σου μοιραστώ όλη την αλήθεια για αυτό το όνομα, που η αλήθεια είναι πως κρύβει
πολλά. Έχω υποσχεθεί και στους followers μου, σε αυτή την πολύ όμορφη παρέα που έχουμε
δημιουργήσει, πως θα μοιραστώ αυτή την ιστορία πολύ σύντομα. Την έχω βέβαια μοιραστεί με
γυναίκες που μιλάμε πολύ μέσω instagram και έχουμε εξομολογηθεί πολλά μεταξύ μας. Και το
δέσιμο γίνεται πολύ πιο όμορφο και ουσιαστικό. Οφείλω πάρα πολλά σε αυτόν τον κόσμο θέλω να
ξέρεις. Χωρίς να το γνωρίζουν μου έκαναν ένα τεράστιο δώρο και αυτή την ευγνωμοσύνη θα τους
τη χρωστώ για πάντα.''

Πως ξεκίνησε αυτή η αγάπη με την μαγειρική;

''Φαντάζομαι από μικρή ηλικία. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια με πολλά τραπεζώματα, ώρες
συζητήσεων γύρω από το τραπέζι, πολλά γλέντια αλλά και έντονες συζητήσεις. Πάντα με καλό
φαγητό και καλό κρασί. Με μαμά εξαιρετική μαγείρισσα, φρόντιζε και μας φροντίζει όλους…και με
έναν μπαμπά τρομερά κιμπάρη στα κρεατικά. Φαντάζομαι το γονίδιο δούλεψε σε αυτή την
περίπτωση.''

Αν κοιτάξει κάποιος το blog σου θα καταλάβει πως μέσα από τον γραπτό σου λόγο δημιουργείς εικόνες. Εσύ τι εικόνες έχεις από την παιδική σου ηλικία; Έχουν γεύσεις;

''Όπως σου είπα. Μεγαλωμένη με μια πολύ δεμένη οικογένεια, που ο ένας φρόντιζε και φροντίζει
τον άλλον, που η πρώτη ερώτηση ήταν πάντα “Έφαγες καλά;” όχι αν έφαγες σκέτο. Έχει διαφορά.
Θυμάμαι τη μαμά από μικρή κάθε Κυριακή να μας φτιάχνεις πίτες και ραβανί και να μας ξυπνάει,
να τρώμε με την αδερφή μου στο τζάκι μουσέντα ζεστή. Θυμάμαι τον μπαμπά, ο καλύτερος
μαέστρος στα κρεατικά, να φτιάχνει μέχρι και τώρα μεζέδες που δεν μπορείς να αντιληφθείς την
νοστιμιά τους. Και πάντα να κοκορεύεται για την νοστιμιά τους αλλά να δείχνει και τόσο
ικανοποιημένος και ευτυχισμένος που το ευχαριστηθήκαμε. Για εμάς το τραπέζωμα ήταν η μόνη
εύκολη δουλειά και το οικογενειακό τραπέζι ιεροτελεστία. Και είναι κάτι που κρατώ και εγώ στη δική
μου οικογένεια. Το στρώσιμο του τραπεζιού κάθε μέρα και όχι φαγητό στο πόδι και ο καθένας
χωριστά, για μένα είναι ποιότητα ζωής.''

Τι είναι για σένα μαγειρική;

''Μαγειρική είναι οικογένεια, δέσιμο και νοιάξιμο. Είναι τέχνη, πολιτισμός και κουλτούρα.
Αντιλαμβάνομαι πολλά από έναν άνθρωπο με τον τρόπο που τρώει, επιλέγει το φαγητό του και
πως το διαχειρίζεται. Όχι αν είναι ακριβό ή φθηνό. Δύσκολο ή έυκολο. Και για να είμαι απόλυτα
ειλικρινής, η ντομάτα, η φέτα και η ελιά για μένα είναι το πιο πολύτιμο φαγητό του κόσμου. Το πιο
σπουδαίο.''

Τι αποτελεί έμπνευση στην δημιουργία των συνταγών σου;

''Τα πάντα. Πάνω από όλα όμως είναι το τσουκάλι της σημερινής “νοικοκυράς”. Της σημερινής
γυναίκας. Που τρέχει να τα προλάβει όλα, που έχει χίλιους ρόλους να καλύψει και θέλει όμως η
οικογένεια της να φάει από τα χεράκια της. Και για μένα αυτό είναι σημαντική αποστολή και τρέφω
μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για όλες αυτές τις γυναίκες. Εμπνέομαι όμως από τα προϊόντα του
κάθε τόπου, από την εποχή, από κάτι που θα δω ή θα γευτώ και θα με εκπλήξει. Όλα όμως απλά
και κατανοητά.''

Έχεις ταξιδέψει σε αρκετά μέρη , που γεύτηκες τα καλύτερα πιάτα;

''Έχω πάει σε πολλά μέρη σε αυτό τον κόσμο. Μαζεμένα όμως καλά πιάτα έχω φάει μόνο στην
Ελλάδα. Και γαστρονομικά η χώρα μας παίζει μεγάλη μπάλα, να στο πω και πολύ λαϊκά. Δεν
μπορώ να ξεχάσω το φαγητό που έκανα στη Νάξο. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη νοστιμιά αυτού του
νησιού από άκρη σε άκρη. Μαγειρεμένα με τόση αγάπη και σεβασμό, τόσο απλά αλλά τόσο
ακατανόητα νόστιμα.''

Τα τοπικά προϊόντα είναι το Α και το Ω στις συνταγές σου, από την Θήβα ποια ξεχωρίζεις;

''Η Θήβα βγάζει από τα καλύτερα προϊόντα της χώρας. Η Βοιωτία με κορωνίδα τη Θήβα, δεν
βγάζει προϊόντα θερμοκηπίου, όπως για παράδειγμα η Κρήτη ή η Πελοπόννησος. Χωρίς να θέλω
φυσικά να μειώσω τη σημαντικότητα άλλων περιοχών και τα τοπικά τους προϊόντα, είναι όμως η
αλήθεια. Ό,τι βγαίνει από αυτό τον τόπο από καρπούζι, πατάτα, κρεμμύδι μέχρι κολοκύθι και ό,τι
βάζει ο νους σου είναι φρέσκα, για αυτό και πεντανόστιμα.''

Ποια είναι η αγαπημένη συνταγή που λατρεύεις να φτιάχνεις για την οικογένεια σου;

''Αν ρωτήσεις τον άντρα μου θα σου πει ότι τον κιμά μου δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί κανείς
(μακαρόνια με κιμά μπορεί να τρώει κάθε μέρα), αν ρωτήσεις την κόρη μου θα σου πει ο λεμονάτος
αρακάς μου (χαχααχα)…αν τώρα τους ρωτήσεις όλους θα σου πουν οι πίτες μου και η αλήθεια
είναι πως και εγώ τις λατρεύω, όλες με όποιο υλικό και με όποιο φύλλο. Χώμα και νερό να μου
δώσεις, την πιο νόστιμη πίτα θα σου κάνω.''

Τι πιστεύεις ότι αγαπάει ο κόσμος στο blog σου;

''Ο κόσμος νομίζω πως αγαπάει τη ειλικρίνεια και την αλήθεια μου. Δεν αντέχω το θεαθήναι, το
δήθεν, την ψευτιά. Δεν μπορώ να βλέπω πράγματα απλά και μόνο να τα κάνουμε, χωρίς να τα
εννοούμε. Όταν γελάω, γελάω δυνατά, όταν στεναχωριέμαι δεν μπορώ να κρυφτώ…καλά όταν
εκνευρίζομαι, λίγο να με έχεις παρακολουθήσει, την ξέρεις την απάντηση. Μοιράζομαι στιγμές από
το σπίτι μου, την προσωπική μου ζωή χωρίς φίλτρα. Είμαι μία γυναίκα σαν όλες τις άλλες, με
άποψη και παρουσία.''

Το 2018 είχες προταθεί για τα βραβεία mc blog awards by Marie Claire. Μίλα μας για αυτή σου την εμπειρία.

''Είχε πλάκα. Ήταν κάπως αγχωτικά για μένα να σου πω την αλήθεια, γιατί ήμουν στα πολύ
πρώτα μου βήματα και μου έκανε και πολλή μεγάλη εντύπωση που είχα αρχικά προταθεί. Γνώρισα
κόσμο, κατάλαβα πολλά και αργότερα συνειδητοποίησα ακόμα περισσότερα. Κάθε μα κάθε
εμπειρία μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.''


Μέσα από τον λογαριασμό σου στο instagram κατά καιρούς παίρνεις θέση και για επίκαιρα κοινωνικά θέματα. Η GarlicMother θα ασχοληθεί εντονότερα στο μέλλον με τέτοια θέματα;

''Εγώ πάλι σου αντιστρέφω κάπως την ερώτηση και σου λέω, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν
γυναίκες του σήμερα που να μην είναι ενεργές με κοινωνικά ζητήματα και πόσο μάλλον όταν τις
αφορά άμεσα. Το instagram και οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όταν κάπως είσαι
και δημοφιλής, έχεις το βήμα και την δυνατότητα να ακουστείς, να μιλήσεις, να βοηθήσεις.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μένεις αμέτοχη. Αλλά εκείνοι που δημιουργούν όμως το
περισσότερο κακό, δεν είναι εκείνοι που δεν συμμετέχουν, που δεν ενδιαφέρονται. Είναι εκείνοι
που το κάνουν για τα μάτια του κόσμου, για το θεαθήναι που λέγαμε, γιατί όλοι ποστάρανε μια
κακοποιημένη γυναίκα…γιατί και όχι και εγώ. Γιατί το repost έχει γίνει μόδα. Το πρόβλημα λοιπόν
δεν είναι μόνο εκείνοι που πιστεύουν πως η γη μπορεί να είναι τετράγωνη, αυτούς κάπως τους
κουμαντάρεις, το πρόβλημα είναι εκείνοι που ποστάρουν πως η γη είναι στρογγυλή ενώ πιστεύουν
πως είναι τετράγωνη. Το σχόλιο “ο ρατσισμός είναι κακός” δεν βοηθάει πουθενά παιδιά.''

Εκτός από Σκορδομαμά όλων των αναγνωστών σου , είσαι και μαμά στην καθημερινότητα. Η μητρότητα έχει αλλάξει τον τρόπο και το είδος της μαγειρικής σου;

''Η μικρή μου είναι σχεδόν δύο οπότε το μαγείρεμα είναι πολύ εύκολο πια. Άλλαξε η μαγειρική
μου, όπως και όλων των μαμάδων μέχρι τον χρόνο. Μάθαμε όμως ευτυχώς πολύ γρήγορα να
τρώμε μόνες μας και αγαπήσαμε σχεδόν όλες τις γεύσεις και τα φαγητά οπότε είναι όλα πολύ
εύκολα πια. Μαγείρευα έτσι και αλλιώς πάντα υγιεινά και προσεχτικά για μένα και τον άντρα μου,
οπότε η μικρή Ξανθούλα ήρθε και προστέθηκε στην παρέα μας''

Περνάς χρόνο στην κουζίνα με την κόρη σου;

''Περνάμε πολύ χρόνο στη κουζίνα όλη η οικογένεια. Τώρα σιγά σιγά και η Ξανθή έχει ξεκινήσει
να πειραματίζεται με τα υλικά, τις παρασκευές και την διαδικασία του φαγητού και έχει μεγάλη
πλάκα. Μπορεί να κάνουμε την κουζίνα ένα χάλι και να την καθαρίζουμε πέντε φορές την μέρα,
αλλά δεν μας νοιάζει καθόλου.''

Υπήρξε κάποια στιγμή μου είπες ΄΄τα παρατάω΄΄; Αν ναι , τι ήταν αυτό που σε κράτησε να συνεχίσεις;

''Όχι δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή. Μπορεί να είμαι φουλ στο πρόγραμμα μου και οι 24 ώρες να
μην φτάνουν, αλλά δύσκολα θα πω “τα παρατάω”.''

Τέλος θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τα μελλοντικά σου σχέδια.

''Ευχαριστώ πολύ που με ρωτάς. Έχω ήδη στην Θήβα, την ΧΑΧΑΝΟΥΠΟΛΗ, έναν πρότυπο
παιδότοπο που ήταν το πρώτο επιχειρηματικό μου εγχείρημα και ένα project που το αγάπησα και
εργάστηκα πολύ για αυτό. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.
Λόγω των συνθηκών δυστυχώς ο κλάδος γενικά έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και δεν έχω ακόμα
εικόνα ποιο θα είναι το μέλλον της. Παρόλα αυτά, μέσα σε αυτούς τους καιρούς, πήγα κάπως
κόντρα και άνοιξα με μια πολύ καλή μου φίλη, την Τούλα, ένα e-shop με παιδικά είδη, εκπαιδευτικά
παιχνίδια, προτάσεις για τη μαμά και το παιδί, με πολύ όμορφες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν
και οικολογικό χαρακτήρα, την MISS BOON www.missboon.gr. Επίσης τρέχουν άλλα δύο projects,
ενός ακόμα e-shop με γυναικεία ρούχα αυτή τη φορά και χειροποίητο κόσμημα παρέα με την
αδερφή μου Έμη και το τελευταίο που το ετοιμάζω πολλά χρόνια τώρα, είναι ίσως η μεγαλύτερή
μου καψούρα, καημός και μεγάλο όνειρο…αλλά θα στα πω ίσως κάποια άλλη στιγμή γιατί είναι
μυστικό και δεν μπορώ να στο αποκαλύψω ακόμα! (αχαχχα)''

Ευχαριστούμε θερμά την Garlicmother για την υπέροχη συνέντευξη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ