Καρανίκας: ” Έχω δοκιμάσει ουσίες με σκοπό να έχω άποψη για το είναι αυτές οι ουσίες και τι προκαλούν στον άνθρωπο…

Αποκαλυπτικός για τον βίο και την πολιτεία του, τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, τους «πειραματισμούς» του με την κοκαΐνη και την ηρωίνη, την ξαφνική γνωριμία του με τον Άδωνη Γεωργιάδη ήταν ο Νίκος Καρανίκας, μιλώντας στον ALPHA και στην εκπομπή Tik Talk, με τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος διετέλεσε από […]

4 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Αποκαλυπτικός για τον βίο και την πολιτεία του, τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, τους «πειραματισμούς» του με την κοκαΐνη και την ηρωίνη, την ξαφνική γνωριμία του με τον Άδωνη Γεωργιάδη ήταν ο Νίκος Καρανίκας, μιλώντας στον ALPHA και στην εκπομπή Tik Talk, με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος διετέλεσε από το 2016 ως το 2019 σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, με γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε γνωστός στην αρχή για τις αναρτήσεις θαυμασμού προς την Ελένη Μενεγάκη, αλλά και τους ομηρικούς καυγάδες του στο twitter- ωστόσο, μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ είπε ότι έκλεισε τον λογαριασμό του, διότι τα κοινωνικά μέσα «του έβγαζαν έναν εαυτό που έβριζε…».

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν διάβαζε τα εναντίον του σχόλια στο twitter, που κάποια στιγμή είχαν γίνει…ποταμός, υποστηρίζοντας ότι τον ενημέρωναν για όλα αυτά, αλλά εκείνος περιοριζόταν να γελάει, μιας και, όπως είπε, δεν τον ενδιέφεραν οι σχολιασμοί για το πρόσωπό του.

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι για την δουλειά του στο Μέγαρο Μαξίμου αμειβόταν με 1.200 ευρώ το μήνα – σημειώνοντας ότι προηγουμένως, όταν εργαζόταν ως σερβιτόρος, έπαιρνε περισσότερα χρήματα. Σημείωσε μάλιστα ότι επέλεξε να εργαστεί στην εστίαση, επειδή – όπως είπε – έπρεπε να κάνει μία «δουλειά του ποδαριού», επειδή εκείνη την περίοδο είχε αφιερωθεί «στο στήσιμο της παράταξης», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «είναι ηγέτης» – και ότι δεν υπάρξει άλλος ηγέτης για αυτόν.

Για την σχέση του με τα ναρκωτικά, ο Νίκος Καρανίκας είπε ότι έχει δοκιμάσει ουσίες, όπως ηρωινή και κοκαΐνη με την παρέα του – και πιο συγκεκριμένα, έναν γιατρό – με σκοπό να έχει άποψη για το είναι αυτές οι ουσίες και τι προκαλούν στον άνθρωπο…

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, το όνομα του οποίου επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από τα δημόσια εύσημα που του απένειμε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνης Γεωργιάδης για τους χειρισμούς του στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τον είχε καλέσει σε υπηρεσιακή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι όταν τον κάλεσαν από το γραφείο του κ. Γεωργιάδη και του είπαν «σας συνδέουμε με τον υπουργό», εκείνος δεν αντιλήφθηκε με ποιον θα μιλούσε στο τηλέφωνο:«Τον κατάλαβα από την φωνή», είπε – προσθέτοντας ότι είχε ανημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τη μετάβασή του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Καρανίκας μίλησε χωρίς διάθεση να κρύψει κάτι για τον εαυτό του: είπε ότι είναι δυσλεκτικός και δυσγραφικός, με σοβαρά ορθογραφικά λάθη στο γραπτό κείμενο, ενώ επανέλαβε ότι έφτασε να μπει στη φυλακή, επειδή ως αντιρρησίας συνείδησης δεν ήθελε με τίποτα να υπηρετήσει στον Στρατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024