Νέα απεργιακή κινητοποίηση στην Άμφισσα

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/6/2021, στις 11:00πμ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ – ΑΜΦΙΣΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ Να μην ανεχτούμε την υπονόμευση. Όλοι οι εργαζόμενοι στη Φωκίδα, όλα τα σωματεία και φορείς να βρεθούμε σε αγωνιστικό συντονισμό και να συμμετάσχουμε στη νέα 24ωρη […]

14 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/6/2021, στις 11:00πμ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ – ΑΜΦΙΣΣΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Να μην ανεχτούμε την υπονόμευση.

Όλοι οι εργαζόμενοι στη Φωκίδα, όλα τα σωματεία και φορείς να βρεθούμε σε αγωνιστικό συντονισμό και να συμμετάσχουμε στη νέα 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου.

Να απαιτήσουμε:

Να μην ψηφιστεί το εργασιακό έκτρωμα. Η κατάργηση του 8ωρου, η εξόντωση μας

Συμμετέχοντας στην απεργία δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο μεσαίωνας, η σκλαβιά, να μην μπουν στο «γύψο» τα σωματεία μας, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε ο κάθε εργοδότης να μην συμπεριφέρεται στα παιδιά μας σαν “στημένες λεμονόκουπες”

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας χαιρετίζει την συμμετοχή των εκατοντάδων εργαζομένων της Φωκίδας στην απεργία στις 10 Ιουνίου. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τόσο τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση όσο και στην μαζική – μαχητική πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Άμφισσας.

Πανελλαδικά η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιουνίου ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργοδότες, και οι πολιτικοί τους υπηρέτες τρόμαξαν από τις συγκεντρώσεις έξω από τα εργοστάσια, τα λιμάνια και τις πλατείες όλων των πόλεων. Η αγωνιστική στάση των εργατών και του λαού τους ταρακούνησε τόσο που ακόμα και οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εφημερίδες, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό για την καταδίκη αυτής της πολιτικής.

Ο “κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι” Όλοι έχουμε καταλάβει ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει τη συνδικαλιστική μαφία που λυμαίνεται τη ΓΣΕΕ, τα πρόθυμα τσιράκια τους στο εργατικό κίνημα, για να προκαλέσουν τη διάσπαση των εργαζομένων, να σπείρουν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, να λένε ότι, «οι εργαζόμενοι δεν θέλουν άλλη απεργία», θα επιδιώξουν να βάλουν ταμπέλες στους εργαζόμενους. Δεν θα τους περάσει.

Η προσπάθεια που γίνεται σε ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για να αποκλιμακωθεί ο αγώνας με τρίωρη στάση στις 16/6, είναι προσπάθεια διάσπασης. Δίνει «ανάσα» στην Κυβέρνηση. Υπονομεύει την επιτυχημένη πανελλαδική απεργία που έγινε. Ήδη μια σειρά Εργατικά Κέντρα (π.χ. Λαμίας, Πειραιά κ.α) έχουν πάρει απόφαση για απεργία, στο δρόμο αυτό η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, αποφάσισε ότι πρώτα είναι οι ανάγκες του λαού μας, αποφάσισε απεργία στις 16/6.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπονόμευση.

Συνεχίζουμε με αγώνα και πείσμα. ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024