Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: «ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ… ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!»

με “συμπαίκτη” τον Νίκο Οικονόμου

7 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Φάνης Σπανός: «Πάμε να χαρούμε το basket live και όχι online!»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει επτά Basketball Camps σε ισάριθμες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, από τις 28 Ιουνίου ως τις 7 Αυγούστου, με “συμπαίκτη” τον διεθνή μπασκετμπολίστα και έμπειρο προπονητή ακαδημιών Νίκο Οικονόμου.

Ο Νίκος Οικονόμου με το τεχνικό του team (5 προπονητές – 1 γυμναστής, καθένας με πλούσιο βιογραφικό και παιδαγωγική ικανότητα) θα μάθουν στα παιδιά βασικές τεχνικές του Basket.

Βασικός στόχος της αθλητικής διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση του αθλητισμού, ενάντια στην πολύμηνη καραντίνα και στους περιορισμούς λόγω Covid – 19, οι οποίοι στέρησαν από τα παιδιά την άθληση, την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη τους.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε επτά διαφορετικά γήπεδα στις ακόλουθες περιοχές και ημερομηνίες:

➢Καρπενήσι (28 Ιουνίου – 3 Ιουλίου)

➢Λαμία (5 Ιουλίου – 10 Ιουλίου)

➢Άμφισσα (12 Ιουλίου – 17 Ιουλίου)

➢Λιβαδειά (19 Ιουλίου – 24 Ιουλίου)

➢Σχηματάρι & Θήβα (26 Ιουλίου – 31 Ιουλίου)

➢Χαλκίδα (2 Αυγούστου – 7 Αυγούστου)

Ώρες διεξαγωγής:

  • 9:30 – 13:30 (πρωϊνό γκρουπ)
  • 17:00 – 21:00 (απογευματινό γκρουπ)

Η συμμετοχή των παιδιών ηλικίας 6-16 ετών θα είναι δωρεάν και κάθε παιδί θα πάρει ως δώρο αναμνηστικό μπλουζάκι, δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο. Κατά την διάρκεια του Basketball Camp θα μοιράζεται στα παιδιά κολατσιό, χυμός και νερό. Δηλώσεις συμμετοχής στο site της Περιφέρειας (κατηγορία «πρωτοβουλίες»): https://pste.gov.gr/basket-stin-perifereia/

Με αφορμή την ανακοίνωση της διεξαγωγής των camps, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παλεύουμε εδώ και μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη ημέρα με την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το Κλειστό Γήπεδο Ψαχνών.

»Δεν αρκεί αυτό. Επιστρατεύουμε τον Νίκο Οικονόμου για να μάθουμε στα παιδιά μας μπάσκετ και κυρίως για να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω στα γήπεδα. Βασική μας επιδίωξη είναι να τραβήξουμε το βλέμμα των παιδιών μας από τις οθόνες κινητών και υπολογιστών. Πάμε να χαρούμε το basket live και όχι online!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Ο Μαθητικός και Κοινωνικός Αθλητισμός αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για αυτό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τα basketball camps με τον Νίκο Οικονόμου, επώνυμους προπονητές – συνεργάτες και φυσικά τους Δήμους της Περιφέρειάς μας που μας παραχωρούν τα γήπεδα μπάσκετ. Έτσι,  συντελούμε στην ολική επαναφορά των μαθητών στην καθημερινότητα, μετά από μία πολύ δύσκολη εκπαιδευτικά χρονιά χωρίς την διά ζώσης εκπαίδευση και τηρώντας τους περιορισμούς λόγω Covid-19.

»Τα Basketball camps θα υλοποιηθούν στις πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς, που έχουν την απαραίτητη υποδομή να φιλοξενήσουν το πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες ηλικίας από 6-16 ετών να παίξουν μπάσκετ ,ν΄ αγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να ζήσουν αθλούμενοι όμορφες στιγμές. Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ο Νίκος Οικονόμου δήλωσε: «Είναι μία διοργάνωση για τους μικρούς ήρωες. Η πανδημία απομόνωσε τα παιδιά στο σπίτι τους για πολύ μεγάλο διάστημα. Μεγαλύτερο από ότι υπολόγιζε ο καθένας μας. Οι συνθήκες της καραντίνας ήταν πρωτόγνωρες και για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά. Δεν μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο, στο σχολείο, δεν μπορούσαν να συναντηθούν με τους φίλους τους.

»Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας να διοργανώσει Basketball Camp σε κάθε περιοχή της, θα φέρει πάλι τα παιδιά στον χώρο του αθλητισμού, σε γήπεδα που έχουν κατασκευαστεί ακριβώς, για να μπορούν να γυμνάζονται οργανωμένα και με ασφάλεια. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και την ομάδα του, για αυτό!

»Το Basket είναι το άθλημα που μαζί με τους συνεργάτες μου, μπορούμε να τους το μάθουμε πολύ καλά. Στόχος μας είναι να περάσουν αξέχαστα και να γυρίσουν πίσω στον αθλητισμό, που τον χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά. Το αξίζουν!

Who is Who Νίκος Οικονόμου

Ένας αθλητής που έγραψε ιστορία στο χώρο του Μπάσκετ με 109 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, σε Ολυμπιακούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Από την κατάκτηση του χρυσού στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων του 1989 και την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε Παναθηναϊκό, Κίντερ Μπολόνια, Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα, Ολύμπια Λάρισας, Ντιναμό Μόσχας και Πανιώνιο.

Από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας του 1996 με την ομάδα του Παναθηναϊκού, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, την συμμετοχή του σε 6 Ελληνικά All Star Games, μέχρι την λήξη της αγωνιστικής καριέρας του ως πρώτος σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα του 2005 με την ομάδα του Πανιωνίου.

Με την ενεργή του δράση ως προπονητής Α2 Εθνικής κατηγορίας (ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών, ΑΕ Λιβαδειάς, Απόλλων Πατρών).  Από την προπονητική του επιτυχία, με την άνοδο της ομάδας του Πανιωνίου από την Α2 στην Α1 Εθνική κατηγορία το 2016.

Από το 2019 έχει αναλάβει  ως  υπεύθυνος ακαδημιών και προπονητής της ομάδας του ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου, ανεβάζοντας το αντρικό τμήμα στην Β’ Εθνική κατηγορία, με στόχο την άνοδο της ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024