Σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς λόγω της Folli Follie

Το σκάνδαλο της Folli Follie φέρνει κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση. Αφορμή στάθηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie, με αποτέλεσμα ο κ. Γκότσης να παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση καθήκοντος. Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς παραπέμπει τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κρίνοντας ότι […]

11 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Το σκάνδαλο της Folli Follie φέρνει κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση.

Αφορμή στάθηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie, με αποτέλεσμα ο κ. Γκότσης να παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς παραπέμπει τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κρίνοντας ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του, αναφορικά με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής του ομίλου, τον Δεκέμβριο του 2018 προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας. Έτσι άσκησε ποινική δίωξη στον Χαράλαμπο Γκότση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και με κλητήριο θέσπισμα τον παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Μαζί του παραπέμπονται ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie και νυν προφυλακισμένος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του προέδρου της Επιτροπής.

Όλα ξεκίνησαν μετά τη μήνυση 19 επενδυτών της Folli Follie σε βάρος του πρώην προέδρου αλλά και μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αρχικά όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες σκόπιμης αδράνειας των μηνυομένων.

Έναν μήνα αργότερα, ο ίδιος εισαγγελέας ανέσυρε από αρχείο τη δικογραφία, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία από την έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου στη FFG από την Price Water House Coopers.

Τα επίμαχα emails του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, τα οποία ανταλλάσσονταν αφότου είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, γίνεται λόγος σε «ισχυρούς συμμάχους» της εταιρείας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν προθεσμία 15 ημερών από την επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος για να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να ζητήσουν την ανάκληση της παραπομπής τους σε δίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024