Στο ειδώλιο σήμερα οι υπαίτιοι για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο Εφετείο Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος πριν από έξι χρόνια βρέθηκε νεκρός, έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του από τη σχολή. Οι γονείς του, που ζητούν απεγνωσμένα δικαίωση, μίλησαν στην ΕΡΤ, λίγες μόνο ώρες πριν […]

10 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο Εφετείο Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος πριν από έξι χρόνια βρέθηκε νεκρός, έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του από τη σχολή.

Οι γονείς του, που ζητούν απεγνωσμένα δικαίωση, μίλησαν στην ΕΡΤ, λίγες μόνο ώρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.
«Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του, μαζεύουμε και οι δυο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον. Εγώ θέλω να τιμωρηθούν και ας πάω χίλιες φορές ακόμα στα Γιάννενα. Θέλω να ακούω τη λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη. Τη λέξη «φιλία» την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του», λέει η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη.

«Η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη μας δίνετε δύναμη», λέει ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούνιο του 2016, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων έκρινε ενόχους τους οκτώ από τους εννέα κατηγορουμένους για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σημειώνεται πως κρίθηκαν ένοχοι για τα 21 από τα 23 αδικήματα, αφού αθωώθηκαν για το περιστατικό όπου κρέμασαν τον Βαγγέλη έξω από το παράθυρο και για το επεισόδιο όπου τον έσπρωξαν στην τζαμαρία!

Το θρίλερ της εξαφάνισης του δευτεροετούς Ρεθυμνιώτη σπουδαστή στις 6 Φεβρουαρίου 2015 είχε διαρκέσει 37 δραματικές ημέρες, ώσπου το πτώμα του βρέθηκε από ένα ζευγάρι σε λασπωμένο χωράφι. Ήταν σε προχωρημένη σήψη και είχε παραμορφωθεί από τις επιθέσεις ζώων, ενώ στον δεξιό καρπό υπήρχε μια βαθιά τομή από μαχαίρι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024