Λαμία: Τι έδειξαν οι σημερινές δειγματοληψίες σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου

Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

17 Ιουνίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σημερινές δειγματοληψίες, αφού βρέθηκαν θετικοί δυο εμβολιασμένοι συμπολίτες μας – ο ένας πλήρως και ο δεύτερος με την πρώτη δόση.

Να σημειωθεί πως με τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη οι εμβολιασμένοι έχουν μικρές πιθανότητες (<10%) να μολυνθούν από τον ιό, ενώ το εμβόλιο τους προστατεύει από βαριά νόσηση και περνούν ελαφριά την νόσο.

Αν και οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού σε αυτή την περίπτωση είναι 40-65% λιγότερες από κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος και το ιικό φορτίο που ανιχνεύεται στον ρινοφάρυγγα είναι πολύ μικρότερο, χρειάζεται και στους εμβολιασμένους μεγάλη προσοχή όταν έρχονται σε επαφή με ανεμβολίαστους, ιδιαίτερα όταν οι τελευταίοι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα πληθυσμού.

Πιο αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Στις 36 δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου στη Λαϊκή Αγορά Σταυρού δεν προέκυψε κανένα θετικό κρούσμα.

Στην Οδό Φιλίας σε 162 δειγματοληψίες  αναδείχθηκαν 2 θετικά ,εκ των οποίων το ένα είχε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ήταν πλήρως ασυμπτωματικός και πλήρως εμβολιασμένος,

και το δεύτερο είχε ήπια συμπτώματα και ήταν επίσης εμβολιασμένος με την πρώτη δόση.

Στην Πλ. Ελευθερίας 81 δειγματοληψίες κανένα θετικό και τέλος,

στο Αμαξοστάσιο Δήμου (για δημοτικούς υπαλλήλους) πραγματοποιήθηκαν 44 δειγματοληψίες με κανένα θετικό κρούσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024