3αλφα: Επενδύσεις ενός εκατομμυρίου

Φτιάχτηκε νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας

26 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η εταιρεία 3αλφα – Aφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ για την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας, με μία νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας, κάνοντας σταδιακά πράξη τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας.

Η νέα αυτή επένδυση έρχεται να προστεθεί στον μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου παραγωγής της 3 άλφα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα στις retail συσκευασίες κατά 40%. Η πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή περιλαμβάνει επεξεργασία, συσκευασία και εγκιβωτισμό με δυναμικότητα 2.500 kg/h, αντικαθιστώντας τη πλαστική δευτερογενή συσκευασία από πλαστικό σε χαρτοκιβώτιο από ανακυκλωμένο υλικό με αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά 14 τόνους τον χρόνο. Παράλληλα, ενισχύεται η ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων με ειδικά σχεδιασμένα κόσκινα, αυτόματο ανιχνευτή ακτινών Χ (X ray) και αυτόματο ανιχνευτή μετάλλων (metal detector) για την απομάκρυνση ξένων υλών.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε με ιδία συμμετοχή της 3αλφα – Aφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ ύψους 891.226,72 ευρώ και επιχορήγηση 222.806,68 ευρώ μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού ν. 4399/2016.

Ο Θέμης Ζηκάκης, διευθυντής Παραγωγής της 3αλφα – Aφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ, με την ολοκλήρωση της επένδυσης δήλωσε: «Με σεβασμό στο περιβάλλον και με κύριο γνώμονα την διάθεση ασφαλών και υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντων στους καταναλωτές, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε υψηλής ακρίβειας μηχανολογικό εξοπλισμό, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών μας, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024