Α. Ξανθός: Να τελειώνουμε με την ιστορία της επιστημονικής αμφισβήτησης

Νέα παρέμβαση υπέρ των εμβολιασμών από τον πρώην Υπουργό Υγείας

12 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Τη μεγάλη αξία των μαζικών εμβολιασμών στην εξάλειψη όλων των μεγάλων επιδημιών, οι οποίες έπληξαν τον πλανήτη, υπογραμμίζει με νέα παρέμβασή του ο πρώην Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ζητεί, επίσης, «να τελειώνουμε με την ιστορία της επιστημονικής αμφισβήτησης».

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής σχετικά:  «Πρέπει να θυμίσουμε ξανά στην κοινωνία ότι οι μεγάλες επιδημίες, τα λοιμώδη νοσήματα εξαλείφθηκαν τον προηγούμενο αιώνα εξαιτίας των μαζικών εμβολιασμών.

Είμαστε σε μία φάση νέων διακινδυνεύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, διασυνοριακών απειλών, με νέους, μεταλλαγμένους ιούς, με ξεχασμένα λοιμώδη νοσήματα, που, λόγω της παγκοσμιοποίησης και των ανισοτήτων, επανέρχονται, άρα πρέπει να επικαιροποιήσουμε τη συνειδητοποίηση της αξίας των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, πρέπει να τελειώσουμε με την ιστορία της επιστημονικής αμφισβήτησης για την ανάγκη, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων».

«Έχουν γίνει 3,2 δισ. δόσεις σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει πιο δοκιμασμένη παρέμβαση στην ιστορία της ιατρικής τις τελευταίες δεκαετίες. Αποδεδειγμένα ο εμβολιασμός εκμηδενίζει την πιθανότητα σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου. Το CDC λέει ότι το 99,2% των θανάτων στις ΗΠΑ είναι σε μη εμβολιασμένους», προσθέτει ο κ. Ξανθός.

Πηγή: parapolitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024