Εύκολη γαλλική κερασόπιτα ή αλλιώς Clafoutis

Ακολουθήστε τα βήματα και θα βγει τέλεια!! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Η Clafoutis ένα κλασικό γλυκό της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής (για εμάς δεν είναι άλλη από την αγαπημένη κερασόπιτα) που είναι τόσο μα τόσο εύκολη που θα τη φτιάχνετε συνέχεια!

Ακολουθήστε τα βήματα και θα βγει τέλεια!! 

 

Για την κερασόπιτα (clafoutis) θα χρειαστείτε:

  • 1/4 της κούπας (50γρ.) ‏Βούτυρο
  • 450 γρ. ‏Κεράσια
  • 4 ‏Αβγά
  • 1/3 της κούπας (60 γρ.) ‏Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏Βανίλια
  • 3/4 της κούπας + 2 κ.γ. (100 γρ.) ‏Αλεύρι
  • 3/4 της κούπας (20 cl) ‏Γάλα
  • ‏Προαιρετικά : Άχνη ζάχαρη , παγωτό

Φύγαμε για εκτέλεση!!!

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.

 Βουτυρώνετε μια φόρμα και απλώνετε τα κεράσια στη βάση της μέχρι να καλυφθεί.

 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.

Σε ένα μπολ προσθέστε τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι κι ανακατέψτε καλά με σύρμα.

 Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατέψτε.

 Όσο ανακατεύετε προσθέστε σταδιακά το γάλα.

Ψήνετε στον φούρνο για 10′ και στη συνέχεια κατεβάζετε στη θερμοκρασία στους 175 C  και ψήνετε για άλλα 30′.

 Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!
 Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Εφόσον κρυώσει πρώτα, μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό.

Η Clafoutis ένα κλασικό γλυκό της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής (για εμάς δεν είναι άλλη από την αγαπημένη κερασόπιτα) που είναι τόσο μα τόσο εύκολη που θα τη φτιάχνετε συνέχεια!

Ακολουθήστε τα βήματα και θα βγει τέλεια!! 

 

Για την κερασόπιτα (clafoutis) θα χρειαστείτε:

  • 1/4 της κούπας (50γρ.) ‏Βούτυρο
  • 450 γρ. ‏Κεράσια
  • 4 ‏Αβγά
  • 1/3 της κούπας (60 γρ.) ‏Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏Βανίλια
  • 3/4 της κούπας + 2 κ.γ. (100 γρ.) ‏Αλεύρι
  • 3/4 της κούπας (20 cl) ‏Γάλα
  • ‏Προαιρετικά : Άχνη ζάχαρη , παγωτό

Φύγαμε για εκτέλεση!!!

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.

 Βουτυρώνετε μια φόρμα και απλώνετε τα κεράσια στη βάση της μέχρι να καλυφθεί.

 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.

Σε ένα μπολ προσθέστε τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι κι ανακατέψτε καλά με σύρμα.

 Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατέψτε.

 Όσο ανακατεύετε προσθέστε σταδιακά το γάλα.

Ψήνετε στον φούρνο για 10′ και στη συνέχεια κατεβάζετε στη θερμοκρασία στους 175 C  και ψήνετε για άλλα 30′.

 Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!
 Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Εφόσον κρυώσει πρώτα, μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ